16 Mai

0
50

” Nu stiti ca voi sunteti “Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste în voi ?” I Corinteni 3:16

Aceasta declaratie facuta de apostolul Pavel, poate fi interpretata în doua moduri: in primul rând, putem spune ca apostolul Pavel, s-a referit la trupul fiecarui credincios, aratând ca trupul, mintea si inima noastra, trebuie sa fie “Templul lui Dumnezeu”, iar chemarea noastra este sa îngrijim de el.

Am citit recent o comparatie remarcabila facuta de pastorul canadian Peter Hausan, care la începutul uneia dintre predicile sale a spu : ” Când am vizitat muzeul memorial al victimelor razboiului din Vietnam din Washington, am vazut un numar mare de vizitatori ce se înghesuia spre peretele de granit care se înalta în mijlocul mausoleului, pe care erau scrise numele a celor aproximativ 50.000 de soldati , care au cazut în acest conflict.

Ajungând în fata peretelui, unii dintre acestia, ramâneau tacuti, fara sa rosteasca vreun cuvânt. Altii însa îngenunchiau si plângeau în hohote! Indiferent însa de modul de manifestare, inima tuturor era framântata de aceleasi întrebari:” De ce s-a întâmplat aceasta nenorocire ?” De ce au fost luati acesti bravi tineri din familiile lor si au fost trimisi sa moara în acest razboi, pentru nimic? De ce au murit aproape 50.000 de soldati într-un razboi fara sens ?

Desi acest pret a fost platit de natiunea americana o singura data în istorie si generatii în sir cauta sa gaseasca un raspuns si-o explicatie plauzibila, pentru aceasta pierdere, la fiecare doua luni, în Statele Unite, mor peste 50.000 de oameni din cauza fumatului si nimeni nu se întreaba de ce? Oare acestia n-au auzit ca trupul lor este un Templu al Duhului Sfânt, de care ar trebui sa aiba grija?

Exista însa si un alt mod de interpretare a acestei declaratii facute de apostolul Pavel: el scria de fapt Bisericii din Corint, ce se afla într-un mare conflict. Unii membri acestei biserici pretindeau ca sunt urmasii lui Pavel, altii ai lui Apolo, iar altii ai lui Hristos!

Apostolul Pavel a vazut în aceasta lupta interna, un mod în care ei de fapt distrugeau Templul lui Dumnezeu, care în aceeasi masura poate fi si biserica locala. Pentru a-i constientiza de urmarile conflictului în care erau antrenati, apostolul Pavel îi întreaba: ” Cine este Pavel ?” “Cine este Apolo ?” “Pavel a semanat, Apolo a udat , dar numai Dumnezeu a facut sa creasca!”

Pentru a arata ca si biserica este Templul lui Dumnezeu, apostolul Pavel o compara cu o constructie, spunând: “aici în Corint, eu am pus temelia, dar altii trebuie sa zideasca deasupra. Pentru ca temelia este Hristos, El trebuie sa aiba întaietate si importanta si nu mesterii ce au fost folositi de Dumnezeu!”

Pot vedea cei ce privesc la noi si la biserica în care slujim, un Templu al lui Dumnezeu ? Daca am stirbit cumva aceasta marturie, sa nu uitam ca : ” pe cel ce va distruge templul lui Dumnezeu, îl va nimici Dumnezeu!”

Rugaciune: Doamne Isuse; traieste si în viata mea, pentru ca toti cei ce ma urmaresc sa vada în mine , templul Duhului Tau. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.