17 Iunie

0
33

“Încolo, fratilor, întariti-va în Domnul si în puterea tariei Lui.” Efeseni 6: 10

Daca esti parinte sau bunic, vreau sa te încurajezîn aceasta zi, spunîndu-ți: Fii tare!

În timp ce copiii tai cresc, ispita compromisului devine si ea tot mai puternica. De aceea, cum poti sa îi ajuti pe copii tai sa fie puternici în confruntarea cu acesta lume? Mai întîi trebuie sa fii tu însuti tare si puternic, ancorat ferm în Cuvîntul lui Dumnezeu!

Haideti sa privim la 4 moduri prin care putem semana în copii nostri aceasta putere spirituala:

1. Învata-i importanta alegerilor! Învata-i sa spuna “da” lucrurilor bune si “nu” celor rele. De fiecare data cînd iei o decizie corecta te întaresti spiritual. Însa, fiecare alegere gresita te face mai slab si mai vulnerabil.

2.Învata-i importanta convingerilor. Înainte de a lua o decizie corecta, trebuie sa stii în ce crezi si de ce crezi. Daca le vei arata copiilor adevarurile si valorilebiblice înca din frageda pruncie, ei nu vor sovai atunci cînd vor trebui sa ia decizii.

3.Învata-i importanta constiintei. Încearca sa le induci copiilor tai o sensibilitate crescuta fata de pacat. Ei trebuie sa stie în orice moment care sînt consecintele pacatului. Constiinta lor trebuie sa fie sensibilizata de Cuvîntul lui Dumnezeu si de învatatura primita în familie.

4.Învata-i importanta prietenilor.
Trebuie sa cunosti prietenii copiilor tai si sa îi urmaresti cu mare atentie. Învata-i pe copii tai cum sa-si aleaga prietenii.

ADÎNCESTE-TE ÎN CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU, CA SA POTI SA LE FII DE AJUTOR COPIILOR TAI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.