17 Iunie

0
49


” Cine este tatal acela dintre voi , care daca-i cere fiul sau pâine sa-i deao piatra ? Ori daca cere un peste sa-i deaun sarpe în loc de peste ? Sau daca cere un ou sa-i dea o scorpie ?  Deci , daca voi cari sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cât mai multTatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce i-L cer!” Luca 11:11-13


Micutul Richard a auzit despre o tabara a barbatilor ce urma sa se organizeze lânga lacul Hickory , din Nashville. Mai multi colegi de-ai sai i-au povestit ca vor merge în acesta tabara împreuna cu tatii lor. 

 Vrei sa mergem si noi ?  l-a întrebat micutul Richard pe tatal sau . În timp ce astepta cu nerabdare un raspuns, inima lui Richard era nelinistita pentru caîl întrebase pe tatal sau de multe ori daca este liber în weckend pentru a merge împreuna sa se plimbe sau sa se joace. De fiecare data însa ,  în loc sa ia mingea si sa se joace cu fiul sau , sau sa se aseze sa vorbeasca împreuna, tatal gasea scuze .

Ultima data însa tatal i-a promislui Richard ca la viitoarea ocazie, va face tot posibilul sa raspunda afirmativ.  De aceea acum când a fost chemat pentru a merge în tabara, tatal a acceptat rugamintea fiului spunându-i : “Vom merge împreuna în tabara fiule; pregateste-ti bagajele si mâine vom fi în locul pe care îl doresti !”

 În loc sa mearga în camera lui pentru a-si pregati bagajele,  Richard a alergat si l-a îmbratisat pe tatal sau , strângându-l cu putere. Tatal nu era la fel de entuziasmat, pentru ca îsi amintea de frica pe care a trait-o în copilarieatunci când a trebuit sa doarma în spatele gradinii pentru a pazi recolta. A merge în tabara si a dormi în cort nu-i era un lucru favorit.

 În ciuda framântarilor care îi nelinisteau sufletul, tatal a ajuns împreuna cu fiul sau la locul unde trebuia sa-si monteze cortul. Întreaga dupa amiaza a acelei zile, cei doi au petrecut-o învatând sa-si instaleze cortul. ” I-am spus lui Richard, tot ceea ce stiam despre  a monta un cort împrumutat ;”a marturisit tatal, petrecând apoi tot restul timpului învatând împreunacum sa se descurce.

Cu toate ca pentru a gasi locul potrivit pentru fiecare piesa a echipamentului , a trebuit sa repete aceiasi miscare de maimulte ori, tatal si fiulau avut un timp minunat împreuna.  Aceiasi bucurie au trait-o în toate zilele cât a tinut tabara.Iarduminica , ziua de sfârsit a taberei a venit parca prea repede.

 Când cei doi au început sa-si strânga lucrurile si sa se pregateasca pentrua se reîntoarce acasa, tatal l-a auzit pe fiul sauspunând în soapta: ” Îti multumesc Doamne ; aceasta tabara îmi va ramâne o amintire frumoasa!”

Fii si tu gata în aceasta zi sa faci ceva care sa ramâna o amintire frumoasa pentru cei din familia ta. Amin

 Rug.Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca esti un Tata iubitor care ma asculti todeauna si-mi  daruiesti zile si amintiri frumoase. Amin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.