„Mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri” (Evrei 4:12}

Te tulbură uneori cititul Bibliei? Ai impresia câteodată că predica îți este adresată ție? „Cuvântul lui Dumnezeu este…mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul…Nici o făptură nu este ascunsă de El, ci totul este…descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face” (v. 12-13).

Când vine vorba de judecarea cauzelor noastre, Domnul Isus, Medicul suprem, poate determina cu precizia unui laser diferența dintre ceea ce este sănătos în viețile noastre și ceea ce trebuie scos afară.

Autorul Jon Walker scrie: „sub pielea de la mâna mea dreaptă s-a dezvoltat un chist și fiindcă eram jurnalist, trebuia să fac ceva. Procedura era delicată, fiind nevoie de un chirurg care să taie exact în locul potrivit. Acest medic era sigur că poate s-o facă, însă eu aveam emoții. Operația a decurs excelent și singurul lucru care îmi aduce aminte de chist e o mică cicatrice.

Cuvântul lui Dumnezeu e  la fel de delicat și de precis precum un chirurg care îndepărtează cu dibăcie un chist de pe cartilaj. El operează în mod desăvârșit, îndepărtează atitudinile, gândurile, motivațiile și faptele nepotrivite, lăsându-ne „goi și descoperiți înaintea ochilor Săi” (v. 13).

Când Dumnezeu îți vorbește, El o face cu un scop – ca viața ta să se asemene cu cea a lui Hristos. Răspunsul tău trebuie să fie mereu acesta: „Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima!” (Psalmul 139:23).

Lasă Cuvântul lui Dumnezeu să scoată în evidență acele domenii din viața ta care au nevoie de schimbare. Nu fugi de acest proces și nu uita: „Nu nesocoti mustrarea Celui  Atotputernic. El face rana, și tot El o leagă; El rănește, și mâna Lui tămăduiește.” (Iov 5:17-18).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.