17 Februarie

2
41

” Si Boaz a zis slujitorului însarcinat cu privegherea seceratorilor:” A cui este tanara aceasta?” Slujitorul însarcinat cu privegeherea seceratorilor a raspuns:” Este o tanara Moabita, care s-a întors cu naomi din tara Moabului.

Ea a zis: “da-mi voie sa strang si sa culeg spice dintre snopi, ramase pe urma seceratorilor.” Si de azi dimineata de cand a venit, a stat în picioare pana acum, si nu s-a odihnit decat o clipa în casa.” Rut 2:5-7

Rut este un exemplu pentru fiecare dintre noi, prin faptul ca a dovedit credinciosie în toate domeniile vietii si prin toate lucrarile pe care Dumnezeu i le-a cerut sa le faca.
Ea a fost gata sa mearga la camp si sa lucreze, muncind din greu de dimineata pana seara tarziu!

În versetele biblice de astazi ne este relatata acesta dedicare prin faptul ca Rut a ajuns la camp înaintea tuturor celorlalti slujitori, si a lucrat ramanand pe ogor mai tarziu decat toti, avand doar o scurta pauza de masa.

Ea a fost gata sa lucreze cu o asa credinciosie, fara sa fi avut vre-un interes. În acel timp nu stia nimic despre viitorul ce îi este pregatit, si nici despre faptul ca Boaz îi va fi sot si va ajunge strabunica lui David si un predecesor direct al Domnului Isus.

Cu toate ca nu stia nimic despre aceste binecuvantari, ea a împlinit întocmaitot ceea ce i se ceruse si a slujit cu dedicare, pentru ca L-a lasat pe Dumnezeu sa-i conduca viata.

Deoarece Dumnezeu ne conduce si viata nostra, suntem chemati sa aducem roada indiferent de locul unde suntem saditi. El nu ne va conduce nici un pas mai departe spre binecuvantare, decat potrivit cumasura dedicarii noastre pentru El, dovedita prin modul cum ne împlinim lucrarile încredintate.  De aceia, trebuie sa lucram din greusi sa împlinim tot ceea ce am fost chemati sa facem, chiar acum!

Împlinesti voia lui Dumnezeu prin lucrurile pe care le faci chiar acum ? Aduci roada în locul în care Dumnezeu te-a asezat sa fii în aceasta zi ?

Slujeste-L si asculta-L pe Dumnezeu cu credinciosie în fiecare zi, lasand viitorul tau în mana Lui si vei avea parte de binecuvantari nebanuite!

DUMNEZEU NU NE VA CONDUCE NICI UN PAS MAI DEPARTE SPRE BINECUVANTARE, DECAT MASURA DEDICARII CU CARE NE ÎMPLINIM LUCARILE CARE NE-AU FOST DEJA ÎNCREDINTATE !

2 COMENTARII

  1. orice pom ce nu aduce roade bune va fi taiat si aruncat in foc ,Domnul sa ne ajute sa facem roade bune fapt prin care ne aratam daca avem credinta sa nu..fiti binecuvantati

  2. “…sa iti spun ce am inteles mai ieri despre femeile straine pe care Ezra si Neemia cer barbatilor lui Israel sa le izgoneasca. Nu pricepeam, cum se explica. Dar am ajuns cu citirea la Exod 18 unde vine Ietro, socrul lui Moise si aduce pe Sefora si copiii, caci Sefora “fusese trimeasa acasa”. Si cand ajunge la Moise incepe cu o declaratie de credinta, Domnul Dumnezeul lui Israel este Dumnezeu mare si adevarat. si apoi Sefora ramane , si fratii ei, fiii lui Ietro merg cu Moise si poporul Israel. Mi-am amintit si de Rahav – si ea face o declaratie de credinta, iar apoi se lipeste de popor, de asemenea si Rut. Pentru ca nu era simplu sa convietuiesti printre evrei, legile Domnului din primele cinci carti trebuiau respectate de evrei si “strainul din mijlocul tau” deopotriva. ori femeile “straine” au fost neinduplecate, au ramas straine, cu zei straini si reguli de viata proprii, specifice culturii popoarelor pagane. Ori, si in Noul testament ni se porunceste in 1Petru sa ne lepadam de paganisme si deci sa nu le acceptam in Biserici, pentru a nu altera Evanghelia.Am fost multumita ca am priceput, in sfarsit care-i treaba cu asa masuri taioase in Ezra si Neemia.Domnul este BUN.si drept.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.