17 Februarie

1
52

” Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca: asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda, nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face sa creasca.” 1 Corinteni 3:6-7

Apostolul Pavel a dorit ca toti credinciosii din Corint sa înteleaga ca fiecare dintre ei au cel putin un dar spiritual primit din partea lui Dumnezeu, si pot contribui în mod pozitiv la zidirea Bisericii.

Dupa ce Pavel a parasit Corintul, în biserica pe care o înfiintase, a venit sa predice Apolo. Comentatorii Biblici l-au considerat pe Apolo, acel predicator intinerant din Alexandria, un crestin devotat si un predicator ilustru.

Dupa ce i-au ascultat predicile, crestinii din Corint au fost asa de uimiti de întelepciunea si elocinta sa, încât si-au pierdut tinta. În loc sa continuie a-L urma pe Hristos, unii dintre ei s-a considerat “urmasi ai lui Apolo!”. În acele momente cei ce au fost impresionati de rationamentul lui Pavel, s-au constituit în grupul:”urmasii lui Pavel!”

Altii prinsi de entuziasmul lui Petru, s-au autointitulat “urmasii lui Chifa!” Cu toate acestea, o parte dintre ei au ramas fideli lui Hristos, numindu-se “urmasii lui Hristos!”

Auzind despre aceste diviziuni, apostolul Pavel le raspunde ridicând o singura întrebare: Hristos este oare împartit ? Cu siguranta ” NU”, ar fi trebuit sa raspunda fiecare dintre ei.

Doerece cu totii, ar fi trebuit sa-L urmeze pe Hristos, pe cei din Corint, Pavel, Apolo sau Chifa, n-ar fi trebuit sa-i dezbine, ci sa-i ajute sa ajunga mai repede la aceasta tinta.

Membrii bisericii din Corint, au ajuns însa la diviziune, pentru ca în loc sa se uite la Hristos, au început sa-i pretuiasca pe predicatori. Au neglijat tinta suprema si s-au luat dupa mesageri.

Este demn de remarcat însa faptul ca pentru a rezolvarea acestei probleme, apostolul Pavel n-a spus nimic negativ despre Apolo. El nu si-a discreditat succesorul, ci oridecâteori a scris sau a facut o marturisire despre Apolo, a folosit doar cuvinte de apreciere.

Pavel a avut aceasta atitudine, pentru ca a înteles ca Apolo avea o contributie pozitiva pentru zidirea Bisericii. Apolo putea sa vorbeasca într-un mod în care el n-ar fi reusit niciodata.

Din aceasta cauza, Pavel a încercat sa-i convinga si pe cei din Corint ca important nu-i mesagerul, ci mesajul propovaduit. Aratându-le ca nimeni n-a fost botezat în numele lui Pavel, Apolo sau Chifa, ci numai în numele lui Hristos, Pavel îi cheama pe cei din Corint sa traiasca în unitate, pentru ca Hristos nu poate fi împartit!

Cred ca nici noi n-ar trebui sa uitam acest lucru; nu-i asa? Nu apartinem niciunui pastor sau altui slujitor, ci numai lui Hristos!

Rugaciune: Doamne Isuse, pentru ca sa nu produc dezbinare, sau sa ajung în ratacire, ajuta-ma sa-i iubesc pe mesageri, pretuindu-le mesajul, dar sa Te urmez pe Tine. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Da ,e adevarat ca si lui ISUS,si-au impartit hainele intre ei ,crezand ca fiecare v-a avea o parte din ISUS,cu ei ,tot asa si astazi BIBLIA este impartita ,fiecare a luat din BIBLIE ce a crezut ca ii mai bine pentru el, si fiecare spune noi suntem buni si voi gresiti ,daca sa ajuns sa se infinteze adunari spunand ca ISUS este fiul lui IOSIF SI NU AL LUI DUMNEZEU, e trist dar adevarat,nimic nu ne mai mira ca satana e in lume si este stapanitorul lor,dar ISUS ne-a spus ca atunci cand vine DUHUL ADEVARULUI peste noi ,vom cunoaste tot adevarul,pana atunci parerile sunt impartite,e trist dar adevarat ca inca nu s-a ajuns la cunostinta adevarului,si fiecare sta pe ce cunoaste, fara o descoperire de la Duhul Sfant.Ioan16;13-15 Rugati-va sa primiti Duh Sfant,caci nici o biserica nu este luata in considerare de ISUS decat aceea peste care este Duh Sfant,dar fiti atenti ca duhul celui rau, cu cel sfant vor semana asa de mult incat v-a fi posibil sa insele pe multi,UNGEREA vine si peste cei rai si peste cei buni,de aceea vor fi unsi falsi si unsi ai lui Dumnezeu, ploaia v-a cadea peste toti dar samantele vor fi si bune si rele,si numai cand ajung la maturitate se vor deosebi cei buni de cei rai,rugati-va sa fiti grau si nu neghina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.