17 Decembrie-CONFRUNTAREA CU NEPUTINțELE (2)

0
39

Dumnezeu te-a călăuzit”¦ În pustie “¦ ca să-ți cunoască pornirile inimii” (Deuteronom 8:2)

Dumnezeu a călăuzit poporul Israel prin pustie: “ca să-ți cunoască pornirile inimii și să vadă dacă ai să păzești sau nu poruncile Lui”. Ei puteau alege să piară acolo sau să creadă că El îi va conduce în siguranță în țara Promisă.

Un autor scrie: “De câte ori ai preferat să-ți schimbi cursul vieții decât să treci prin încercare și prin lucrurile dure pentru a ajunge la promisiunile lui Dumnezeu? El dorește să știe dacă ești demn de binecuvântările care te așteaptă de cealaltă parte a Iordanului. Ai curajul să ții piept provocărilor sau te vei întoarce și te vei mulțumi cu ceva mai puțin bun?

Dacă te confrunți cu o provocare ce stă între tine și promisiunea ta “¦ citește Iosua 1:9 și Daniel 10:19 pentru a căpăta curaj. Cere-I lui Dumnezeu să-ți dea curajul să treci peste obstacolele care stau în calea promisiunilor pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru tine”.

Peisajul de-a lungul Parcului Național Everglades din Florida este punctat de copaci țepoși, cu aspect primitiv, cunoscuți sub numele de pini caraibieni. Ei se dezvoltă într-un relief neregulat, pot rezista la perioade prelungite de secetă și de incendii și stau în picioare în timpul celor mai de temut uragane. De fapt, dacă îi plantezi pe un teren cultivat, de obicei se ofilesc și mor.

Joni Eareckson Tada spune: “Asemenea pinilor caraibieni, sufletele noastre nu se dezvoltă în vremurile bune. Inimile noastre sunt satisfăcute, nevoia noastră de Dumnezeu devine mai puțin urgentă, nădejdea noastră de a ajunge în cer se estompează, iar viața noastră de rugăciune devine seacă. Într-un cadru minunat în care nevoile ne sunt împlinite și totul ne stă la picioare, sufletul nostru se ofilește.

Avem nevoie de o furtună ocazională sau de o încercare de foc dacă dorim să se maturizeze credința noastră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.