17 August

2
38


“Dumnezeu i-a zis : ” nebunule! Chiar în noaptea aceasta ti se va cere înapoi sufletul ; si lucrurile pe care le-ai pregatit , ale cui vor fi ? ” Tot asa este si cu cel ce îsi aduna comori pentru el , si nu se îmbogateste fata de Dumnezeu.”

Traim într-o lume în care se întâmpla multe lucruri ciudate . Agentia de stiri ” Associated Press” , a prezentat recent o stire prin care anunta ca o femeie a încercat sa jefuiasca o banca. Arma pe care aceasta a folosit-o , era o telecomanda despre care pretindea ca poate activa o bomba ce se afla în masina ei,ce era parcata în fata bancii.

În ciuda armei folosite, ea a reusit sa ia toti banii de la trei casieri ai unei filiale a bancii Bowling Green, din Ohio. În timp ce se îndrepta spre ultima casierie, unul dintre casierii jefuiti, a observat ca arma folosita de acea femeie nu era o telecomanda ce ar fi activat o bomba , ci un automat pentru deschiderea garajului. El a facut aceasta descoperire , datorita faptului ca a vazut inscriptionat pe acel automat numele companiei ce confectiona usi de garaj.

Demascând întreaga înselatorie, casierul i-a anuntat pe ceilalti colegi despre acest amuzant scenariu, reusind sa ia din mâna femeii pretinsa arma si s-o imobilizeze la podea , pâna la sosirea politiei.

Atunci când banii le controleaza viata, oamenii sunt capabili de lucruri ciudate! Nu-i asa ? Si Domnul Isus a vorbit despre unul dintre acestia, numindu-l deadreptul “nebun”! Cei mai multi dintre noi cunoastem bine aceasta pilda, prin care Domnul Isus a spus ca tarina unui om bogat rodise foarte mult.

Este oare ceva de condamnat în acest fapt ? Nicidecum ! Omul îsi dobândise bogatia în mod onest. El n-a înselat pe nimeni, n-a mintit pentru a scapa de plata impozitelor si nici n-a furat. Binecuvântarea bogatiei a primit-o ca un dar venit peste noapte. Nici Domnul Isus nu a spus ca acel bogat ar fi fost un om rau. Numai ca atitudinea lui fata de bogatie a însemnat o mare nebunie.

El a încercat sa-si sature sufletul cu ceva ce nu poate hrani, a crezut ca zilele sunt în mâinile sale si a vazut doar darurile pe care le-a primit si nu si pe Cel ce le-a daruit.

Gândeste-te la felul cum îti folosesti banii si lucrurile în care ti-ai investit viata. Nu te lasa robit de ceea ce nu poti pastra si de fapt nici nu este al tau . Investeste în lucrurile vesnice si-ti vei aduna o comoara în ceruri.

Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma sa fiu un bun ispravnic , administrând cu întelepciune tot ceea ce mi-ai daruit. Amin

2 COMENTARII

 1. “Fred si sotia lui mergeau la balciul organizat in fiecare an. In fiecare an Fred zicea: Edna, mi-ar placea sa plutesc cu acel avion de acolo.
  Si de fiecare data Edna raspundea: “Stiu asta Fred, dar o calatorie cu acel avion costa zece dolari si zece dolari sunt zece dolari”.

  Fred si Edna au fost iarasi la balci si Fred a zis: “Edna, am 71 de ani. Daca nu ma plimb cu avionul in acest an, nu cred ca mai am vreo sansa”.

  Edna ii spuse “Fred, acea plimbare cu avionul costa zece dolari, si zece dolari sunt zece dolari.”

  Pilotul ii auzi pe cei doi si le spuse: Oameni buni, eu voi face o intelegere cu voi. Va voi lua pe amandoi pentru un zbor cu avionul, gratuit, daca nu veti scoate o vorba cat dureaza calatoria. Daca veti scoate un singur cuvant, atunci biletul este zece dolari.

  Fred si Edna au acceptat aceste conditii.

  Pilotul a facut tot soiul de rasuciri si intoarceri, plonjari, dar nu s-a auzit un cuvant. A incercat tot felul de trucuri iar si iar, dar nu a auzit un cuvant.
  Ei au debarcat si pilotul s-a intors spre Fred : “Wow, am facut tot ce am putut gandi pentru a va face sa scoateti un cuvant, dar voi nu ati scos un sunet.”

  Fred ii raspunse: Ei bine, am fost cat pe ce sa zic ceva, cand Edna m-a inghiontit, caci …….zece dolari sunt zece dolari.”

 2. Iubirea de bani este forma cea mai cunoscuta de idolatrie. Iubirea de bani implica minciuna, furt, neglijarea familiei,manipulare, etc..
  Materialismul este bun, dar poate deveni viciu, atunci cand nu este condus de spiritualitate.
  Si spiritualitatea poate deveni viciu, atunci cand se face din ea un SCOP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.