17 August

0
34

Un învatator al legii s-a sculat saispiteasca pe Isus si i-a zis: “Învatatorule, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica”? Luca 10:25

Potrivit versetului biblic de astazi, un învatator al legii l-a întrebat pe Domnul Isus, ce ar trebui sa faca pentru ca sa dobandeasca viata vesnica?

În loc sa-i raspunda, Domnul Isus i-a pus la randul sau o întrebare: ” ce este scris în Lege? Cum citesti în ea?”

Considerand raspunsul foarte simplu, învatatorul legii I-a raspuns: “sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau,  cu toata puterea ta, sicu tot cugetul tau; si pe aproapele tauca pe tine însuti.”

Cand însa se asteptala felicitari din partea Domnului Isus, pentru ca a stiutcu atata exactitate ceea ce era scris în Lege,  Domnul i-s spus: ” fa asa, si vei avea viata vesnica.”

Un îndemn foarte concret; nu-i asa? Aceasta este însa solutia pentru fericire si împlinire descoperita chiar de Fiul lui Dumnezeu. Prin ea ne împlinim responsabilitatile de aici si ne pregatim pentru viata vesnica.

Esti gata sa pui în practica în aceasta zi acest îndemn, iubindu-l pe Dumnezeu si iubindu-ti semenii în aceeasi masura?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa împlinesc tot ceea ce stiu din Cuvantul Tau, pentru ca sa pot trai astfel bucuria responsabilitatii împlinite si cea a nadejdii vietii vesnice. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.