16 August

2
38

” îndurarea, pacea si dragostea sa va fie înmultite.” Iuda 1:2

Iubeste-L pe Dumnezeu si iubeste-ti semenii, si viata ta nu va mai fi la fel. Pentru ca iubindu-L pe Dumnezeu si iubindu-ti semenii, este cel mai benefic lucru pe care îl poti face si pentru sanatatea ta.

Acestadevar a fost probat în experientele traite de foarte multi oameni. Cei ce s-au pastrat doar pentru ei însisi, chiar daca s-au bucurat de conditii mai bune de sanatate si
viata, au murit înaintea celor care desi au trait în saracie si boala, au fost dedicati slujirii altora.

Studiile recente au aratat ca pe langa acest efect care mareste longevitatea, exista un efect mult mai benefic prin care se ajunge la o îmbunatatire radicala a starii de sanatate mintala si emotionala.

Doctorul Hans Selve, o autoritate în diagnosticarea si tratarea bolilor provocate de stres, numeste aceasta metoda de tratament:” altruism autoajutator”, pentru ca beneficiul care rezulta din slujirea altora, este de multe ori mai mare pentru cel ce ajuta, fata de cel ce este ajutat.

Charles L.Allen, a povestit despre un ombolnav de inima, care a mers sa caute o planta medicinala, din radacinile careia sa-si faca ceai pentru tratament.

Ajuns în gradina, acesta a observat ca pe proprietatea ce apartinea fratelui sau, erau mai multe astfel de plante. Acestea cresteau însa în jurul unor pietre mari, ce erau raspandite pe toata suprafata gradinii.

Hotarat sa nu renunte la tratamentul pe care si-l dorea, omul bolnav a început sa scoata pietrele si sa le care la marginea gradinii, iar dupa aceea a sapat toate plantele.

Prin actiunea sa, el nu numai ca a gasit radacinile de care avea nevoie, dar a si curatit gradina fratelui sau de pietre, sapandu-i si toate buruienile. Cand fratele sau a observat ceea ce i se întamplase, i-a multumit foarte mult, si l-a felicitat pentru o asa slujire.

Entuziasmat de bucuria traita de fratele sau, starea inimii fratelui bolnav a început sa fie mult mai buna. Iar efortul depus si multumirea sufleteasca cauzata de binele înfaptuit, l-au ajutat sadoarma mai bine, scapandu-l astfel de stres.

Care îti este în aceasta zi, starea inimii tale? Daca esti descurajat, lipsit de bucurie si entuziasm, nu uita ca ajutandu-i pe altii, de fapt te ajuti pe tine!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule ; umple si inima mea cu dragostea Ta, pentru ca slujindu-i pe altii si slujindu-Te pe Tine, sa pot gasi o împlinire deplina. Amin. 

2 COMENTARII

  1. Nu trebuie sa traiesti in trecut. Aceasta nu schimba cu nimic lucrurile.Trebuie sa fi multumitor pentru ceea ce iti ofera prezentul…pentru ceea ce-ti poate promite viitorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.