16 Septembrie

0
36

” Îngaduiti-va unii pe altii , si daca unul are pricina sa se plînga de altul, iertati-va unul pe altul cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. ” Col.3:13

O mama a povestit despre un incident petrecut între copiii ei : Sam , întîiul nascut avea 16 ani, iar Rebeca , 13 ani. Într-o zi pe cînd se aflau în vacanta , cei doi au ajuns sa se lupte între ei pentru cel mai bun loc din care puteau sa urmareasca emisiunile T.V. Fiecare dorea sa se aseze pe acelasi scaun extensibil si niciunul dintre ei nu voia sa cedeze. Sam era asezat pe acest scaun iar Rebeca voia sa-l ridice cu forta.

În acele momente scaunul s-a rotit, iar Sam s-a lovit cu mîna de perete, spargînd geamul de cristal al ceasului pe care l-a primit la ziua lui de nastere. În acele momente toti s-au oprit , iar Sam s-a uitat cu mînie si rautate spre sora lui. Ti se poate citi mînia si rautatea pe chipul fetei, i-a zis mama. În acele momente însa Sam s-a oprit din furia lui,; a privit-o pe sora lui cu întelegere si i-a zis : “este vina mea ca nu ti-am oferit locul pe care îl doreai “! “Nu este nimic, cu ceea ce s-a întîmplat. Stiu un loc unde pot sa schimb geamul de la ceas si totul va fi foarte bine “!

În acele momente , pacea armonia si întelegerea dintre cei doi si în întreaga familie a revenit. A doua zi dupa acest incident, pe cînd erau cu totii la masa, mama l-a întrebat pe Sam: ” Cum de ai reusit s-o ierti pe sora ta” ? “Ce-ai avut în inima în acele momente “?

Simtindu-se jenat, Sam a raspuns : ” M-a jignit asa de tare , si mi-a sprt geamul ceasului la care tineam asa de mult , încît n-am gasit nici o cale prin care s-o pot rani la fel de mult , de aceea am hotarît s-o iert ” ! Asta m-a surprins chiar si pe mine !

Pentru noi însa iertarea nu trebuie sa fie o surpriza , sau o alternativa atunci cînd nu gasesti nimic la îdemăna pentru ca sa-ti manifesti rautatea, ci un mod de viata. Iertarea adevarata izvoraste dintr-o inima plina de dragoste.

Rug. Doamne Dumnezeule ; iarta-mi manifestarile de furie si orice stare de mînie care mi-au cuprins inima, pentru ca în dragoste sa-i pot ierta pe toti cei ce mi-au gresit. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.