16 octombrie

0
189

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se oprește pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori! Ci îsi gaseste placerea în Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui! El este ca un pom sadit lînga un izvor de apa, care îsi da rodul la vremea lui, si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce începe, duce la bun sfîrsit. Nu tot asa este cu cei rai: ci ei sînt ca pleava, pe care o spulbera vîntul.” Psalm 1:1-4

Cu totii avem o mare responsabilitate în fiecare zi, aceea de a lua decizia: sa traim pentru Hristos sau pentru noi însine. Iar rezultatul acestei alegeri va fi fie un fruct bun, fie un lucru lipsit de valoare.

Cuvîntul “pleava” s-ar putea sa nu mai aiba o asa de mare importanta în lumea secolului XXI, dar, pentru cei din vechime era foarte importanta în agricultura. Pleava era acele coji care trebuiau despartite de grîu, daca se dorea folosirea acestuia în scopuri alimentare. În acest scop, fermierul arunca grîul în aer, iar pleava care era foarte usoara, dar în acelasi timp nefolositoare, era luata de vînt.

Aceasta este, fara dar si poate, imaginea fidela a vietii traite pentru sine. Adica, o viata zdruncinata mereu de vînturi, instabila si nesigura.

În psalmul 1: 1-3 ni se ofera cealalta parte a vietii. Aici ni se spune ca o persoana care traieste umblînd cu Dumnezeu, care nu se duce la sfatul celor răi si nu se oprește pe calea celor păcătoși, dar care, dimpotriva, se încrede în Domnul, va ramîne mereu puternica, asemenea unui pom cu radacini adînci, care nu poate fi purtat de vînturi.

Atunci cînd ne luam viata în propriile mîini, cînd traim pentru noi însine sîntem slabi, zdruncinati de necazurile vietii. Dar, cînd traim pentru Hristos, prin puterea Sa, devenim si noi unelte puternice rămînînd tari împotriva marilor încercari ale vietii.

Asadar, alegerea pe care o ai de facut este foarte clara. Poti fie sa ramîii tare în credinta, sau sa traiesti esecuri. Ce vei alege în aceasta zi?

DACA TRAIESTI PENTRU HRISTOS, NU VEI FI CLATINAT DE ÎNCERCARILE LUMII ACESTEIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.