16 Octombrie

0
48

“Au ajuns la Ierihon. Și pe când ieșea Isus din Ierihon cu ucenicii Săi și cu o mare mulțime de oameni, fiul lui Timeu, Bartimeu, un cerșetor orb, ședea jos lângă drum, și cerea de milă. El a auzit că trece Isus din Nazaret, și a început să strige: “Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” Marcu 10:45-46

Într-o zi din timpul misiunii Sale, Domnul Isus a ajuns la Ierihon. În acea vreme, Ierihonul era un oras foarte frumos; se afla la 25 de km innordulIerusalimului.

Pentru ca Domnul Isus era în culmea popularitatii Sale, o mare multime îl însotea, oriunde ar fi mers. Cu siguranta ca acestei multimi i s-au alaturat si multi locuitori ai Ierihonului.

Cand însa parasea orasul si S-a apropiat de poarta, în ciuda zgomotuluifacut de multimea care îl însotea, Domnul Isus a auzitun strigat venit din partea unor oameni disperati.

Acestia erau oameni fara adapost, care îsi petreceau viata cersind bani si de mancare de la cei ce intrau sau ieseau din cetate. Pentru ca de obicei nu aveau familie si nici prieteni, acestia traiau din mila trecatorilor.

Acesti cersatori se pot asemna cu oamenii strazii de astazi; fiind “nedoriti si neiubitide nimeni!”

CandDomnul Isus iesea din cetate, Bartimeu, un cersator orb, a început sa strige, cerand mila. Cred ca Bartimeu a strigat fiindca voia sa se asigure ca Domnul Isus nu va trece pe langa el fara a-i da vreun ajutor, asa cum procedau foarte multi alti trecatori .

Domnul Isus însa l-a vazut, i-a auzit strigatele si i-a daruit ceea ce nimeni altcineva nu îi putea oferi: “vederea!”

Pentru ca a strigat dupa mila si ajutorul Domnului, Bartimeu si-a capatat nu numai vederea fizica, ci si cea spirituala, fiindca Domnul Isus a oferit si ofera, inca, o vindecare deplina.

Nu-i asa ca de foarte multe ori ai ajuns sa crezi ca Dumnezeu nu te mai vede, nu-ti mai aude strigatele si nu mai raspunde rugaciunilor tale? Si-n astfel de situatii, nu uita ca Cel ce vede si în ascuns te cunoaste deplin, iar puterea celui ce-a vindecat pe Bartimeu, poate sa faca aceeasi minune si în viata ta.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; asculta si strigatul inimii mele si daruiestre-mi o vindecare deplina. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.