16 Noiembrie

0
27

” Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau în nevoie, si îsi închide inima fata de el, cum ramane în el dragostea de Dumnezeu ?” I Ioan 3:17

David Beril, a descris un tragic accident prin care a trecut tatal sau aflat la varsta de 74 de ani. Într-o sambata noapte foarte geroasa, tatal sause întorcea de la o biserica din provincie, venind spre casa pe un drum necirculat. În timpul calatoriei spre casa, masina pe care o conducea s-a oprit însa deodata. Ca sa verifice motorul, tatal lui Dave a coborat din masina. În timp ce era în partea laterala, a alunecat însa pe gheata de pe strada si si-a fracturat piciorul.

A încercat sa se ridice si sa se întoarca în masina, dar durerea l-a paralizat. De aceia, nereusind sa faca nici o miscare, a ramas întins pe sosea. Sansa ca cineva sa treaca pe acel drum înainte de ivirea zorilor, era foarte mica. Datorita faptului ca alunecase înspre mijlocul soselei, era si pericolul ca cineva sa treaca cu masina peste el, fara ca sa-l observe.

În timp ce înghetul a început sa-l cuprinda producandu-i o senzatie de caldura, constient ca este în pragul mortii , batranula început sa se roage. Dupa cateva ore de la acest accident, un tînar care trecea pe acelasi drum a oprit masina pe care o conducea, l-a ridicat pe tatal lui Beril din locul unde cazuse si l-a dus la un spital din apropiere. Pentru ca batranul era inconstient, nu si-a dat seama cine a fost acel “Bun Samaritean”.  Dupa ce s-a asigurat ca totul este în ordine, iar cel cazut a ajunsîn siguranta sub supravegherea medicilor, tanarul a disparut la fel cum aparuse.

Familia lui Beril a dorit sa-l gaseasca pe acel tanar si sa-i multumeasca pentru jertfa depusa. Singurul lucru pe care a reusit însa sa-l afle despre acesta, a fost o marturisire a unei asistente de la camera de garda, care le-a spus că: ” Cel care l-a adus pe tatal vostru la camera de urgente, a fostun student de la Colegiu Crestin, ce purta o jacheta pe spatele careia era o emblema pe care era inscriptionat mesajul: “Providenta Divina”

Pentru ca numai dupa acest indiciu nu au reusit sa-l gaseasca, cei din familia lui Beril l-au numit pe acel tînar “Providenta lui Dumnezeu” si oridecateori îi rosteau aceasta numire, multumeu lui Dumnezeu pentru ca acel tanar a fost raspunsul lui Dumnezeu pentru rugaciunea tatalui lor.

Nici noi nu trebuie sa uitam ca în cele mai grele momente ale vietii, este cineva care ne poarta de grija, iar în vremurile de necaz, ne trimiteîngerii Sai pazitori care ne scapa din orice primejdie.
Rug. Doamne Dumnezeule ; pentru ca îti pasa de nevoile si necazurile în care am ajuns,  ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa nu uit niciodata ca ajutorul Tau vine totdeauna la la vremea poptrivita. Amin


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.