„Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu” 
(Proverbe 29:18)

Ce „vezi” tu în viitorul tău? Care este „descoperirea” ta?

În 1872, Abraham Lincoln a semnat Proclamația de Emancipare și cu toate acestea, o sută de ani mai târziu, afroamericanii erau încă victimele segregării. În timpul unui discurs la Lincoln Memorial în 1963, Dr. Martin Luther King Jr și-a exprimat viziunea in cuvintele devenite acum celebre:

„Am un vis, și anume că într-o bună zi, pe dealurile roșii din Georgia, fiii foștilor sclavi și fiii foștilor proprietari de sclavi vor putea să se așeze împreună la masa fraternității. Am un vis, că într-o bună zi chiar și statul Mississippi, un stat care lâncezește în fierbințeala nedreptății și oprimării, se va transforma într-o oază a libertății și dreptății. Am un vis, că cei patru copii ai mei vor trăi într-o bună zi într-o națiune în care nu vor mai fi judecați după culoarea pielii lor, ci după caracterul lor…

Visez la ziua în care toți copiii lui Dumnezeu — oameni albi și negri, evrei și neamuri, protestanți ,și catolici — își vor da mâinile și vor intona versurile vechiului Negro Spiritual: „În sfârșit liberi! În sfârșit liberi! Doamne Dumnezeule Atotputernic, suntem în sfârșit liberi!”

În noaptea dinaintea asasinării Dr-ului King în Memphis, el a spus audienței că a „văzut” Țara promisă și chiar dacă nu vor ajunge acolo în același timp, într-o bună zi tot vor ajunge. Dacă nu ai parte de o viziune pentru viața ta, cere-i lui Dumnezeu să-ți dea una. Și când ți-o va da, dedică-ți ei toată viața, crezând că vei trăi s-o „vezi” împlinindu-se”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.