16 Februarie – Răsplătire (2)

0
36


– “Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.”
Coloseni 3.17 –

Nu știm dacă femeia din istorisirea de ieri a făcut fapta ei bună dintr-un spirit umanitar, sau cu dorința ca prin fapte bune să fie plăcută lui Dumnezeu, sau a făcut-o în Numele Mântuitorului. În ziua judecății divine se va arăta ce a inspirat-o pe această femeie.
Faptele bune sunt de folos pentru oameni și ei ne pot răsplăti efortul prin aplauze, diplome, aprecieri. Pentru ca o faptă bună să-și primească dreapta răsplătire din partea lui Dumnezeu, ea trebuie făcută în perimetrul credinței.

Numai o persoană care Îl are pe Isus ca Mântuitor al său personal, poate face o faptă bună în Numele Său. O astfel de persoană va auzi vocea Mântuitorului, spunând: “Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie mi le-ați făcut” (Matei 25.40).

Sunt persoane care fac fapte bune în speranța că ar putea contribui la mântuirea sufletului lor, Dumnezeu fiindu-le dator să-i răsplătească. Dumnezeu este suveran și El nu datorează nimănui nimic: “Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile”¦” (Romani 11.35).
Să reținem: Orice faptă bună făcută în Numele Domnului Isus își va primi dreapta răsplătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.