„Nici un om necurat nu va trece pe ea” (Isaia 35:8)

Biblia spune: „Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea Sfântă: nici un om necurat nu va trece pe ea” (v. 8). Nu-i așa că ar fi minunat dacă ar exista o autostradă special concepută pentru oamenii cumsecade și atenți?

În schimb, uită-te în jurul tău; „nervii la volan” apar în fiecare zi. Șoferii nepoliticoși strigă obscenități la adresa colegilor din trafic, la cei tineri cât și la cei în vârstă. Ce ne face să fim atât de nepoliticoși în zilele noastre? Programele supraaglomerate, navetele lungi, șefii pretențioși, copiii răsfățați și stresurile traiului zilnic?

Situațiile în care dăm dovadă de răbdare sunt atât de rare. Comunicarea nepoliticoasă și nerespectuoasă a devenit practică standard – chiar și printre cei care se pretind a fi creștini. Ce s-a întâmplat cu Regula de aur pe care ne-a, dat-o Domnul Isus? „Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel” (Luca 6:31).

În marea majoritate a timpului suntem atât de absorbiți de propriile noastre agende încât nici nu avem timp să ne gândim la ceilalți! Nu ar trebui oare ca dragostea noastră pentru Hristos și dorința noastră de a-L reprezenta bine aici pe pământ să aibă un impact asupra comportamentului nostru de zi cu zi?

Biblia spune: „Dragostea … nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său” (1 Corinteni 13:4-5). Niciodată nu există vreo justificare de a fi nepoliticos. Așa că, atunci când îți dai seama că nu ai răbdare și ești nerespectuos, pocăiește-te și ia-ți din nou angajamentul de „a respecta cel puțin regula bunului simț și apoi treptat să ajungi la respectarea Regulii de aur.

Înțelege că atunci când ești nepoliticos, ai luat decizia foarte egoistă și lumească că nevoile și preocupările tale sunt de o importanță colosală. Urmașii lui Hristos trebuie să fie răbdători, atenți și plini de bunătate. Încearcă să-ți amintești lucrul acesta astăzi când te întâlnești cu cineva ale cărui fapte te invită să reacționezi nepotrivit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.