16 FEBRUARIE ESTI RODITOR? (3)

0
46

“Inmulțiți-vă” (Geneza 1:28)

De zece ori în șase versete Domnul Isus ne spune să “ascultăm” (loan 15:4-7, 9-10). De ce? Pentru că nu ne stă în fire să ascultăm! Domnul Isus știa că în anii care vor urma, ucenicii Lui vor fi chemați să aducă rod suficient pentru a umple pământul. Dar nici nu poți avea un astfel de impact fără ca mai întâi să împlinești, ceea ce probabil că neglijezi sau excluzi din viața ta mai mult din Dumnezeu! În fiecare zi vor apărea lucruri care te vor împiedica să petreci timp de calitate cu Domnul.

În ceea ce privește așteptarea în prezența lui Dumnezeu un anumit timp acest lucru necesită la fel de mult efort ca promulgarea unei legi în parlament. Așadar ai trei opți¬uni. Mai întâi, să ai o viață lipsită de valoare. “Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădița neroditoare, și se usucă” (loan_15:6). Cuvântul “uscat” înseamnă lipsit de valoare. Nu-ți irosi viața cu lucruri lipsite de valoare.

În al doilea rând, acceptă disciplinarea lui Dumnezeu. “Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, și nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin școala ei, roadă dătătoare de pace a neprihănirii” (Evrei 12:11). Ce urmărește Dumnezeu? Rodirea și va face tot ce este nevoie pentru a o avea. Cu toții am avut parte de o “poveste a curățirii”. Disciplinarea lui Dumnezeu începe de obicei cu o problemă a păcatului: un comportament sau o atitudine neconfruntate. Și se termină când pro¬blema dispare. Disciplinarea nu trebuie să continue ““ depinde de noi! Experimentăm durere doar atâta timp cât rămânem în păcat.

În al treilea rând, stai aproape de Dumnezeu. Dacă îți iei hrana spirituală de la El în fiecare zi, dacă lași ca puterea care curge din El să curgă prin tine, nimic nu te va împiedica să ai parte de viața din belșug promisă de Domnul Isus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.