15 Octombrie -MAI DE PREț DECÂT PĂSARILE(1)

0
47

“Să nu vă temeți: voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii. (Luca 12:7)

Când ne-a învățat cum să trăim, Domnul Isus s-a folosit de păsări pentru a ne ilustra ce a dorit să spună. În următoarele câteva zile ne vom uita la ele: O vrabie neînsemnată. “Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani?Totuși, nici una din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu “¦Deci să nu vă temeți: voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii” (v. 6-7).

În vremea lui Hristos, nu se vindeau hamburgeri, se vindeau vrăbii înfipte într-un băț, prăjite la foc. Puteai cumpăra două cu un ban de aramă. Dar puteai cumpăra cinci pentru doi bani de aramă; vânzătorul ți-o dădea pe a cincea gratis. Asta însemna că este fără valoare. Ce a dorit să spună Hristos? Tu ai valoare în ochii lui Dumnezeu! Simți că dacă nu ai fi prezent, nimeni nu ți-ar simți lipsa; ca și cum viața ta nu înseamnă nimic?

Ai fi surprins să știi câți oameni, chiar și din aceia cu profiluri înalte, se luptă cu sentimentul inferiorității și nepotrivirii. Când Dumnezeu l-a chemat pe Ieremia să fie profet, el i-a explicat lui Dumnezeu că se teme de oameni. Așa că Dumnezeu i-a spus: “Nu te teme de ei; căci Eu sunt cu tine ca să te scap” (Ieremia 1:8).

Când te simți lipsit de valoare, poți trage concluzia că și ceilalți se simt la fel, așa că începi să-i abordezi cu teamă sau cu agresivitate sau chiar în mod ofensator. Care este răspunsul? Adu-ți aminte de valoarea pe care o ai în ochii lui Dumnezeu! Nu există respingere în dragostea Lui, numai deplină acceptare! Ești conectat! Ai un prieten sus-pus. Domnul Isus a spus: “V-am numit prieteni” (loan 15:15).

Te va accepta toată lumea? Nu, dar când îți fundamentezi valoarea pe dragostea lui Dumnezeu și pe acceptarea Sa, ești liber să te bucuri de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.