14 Octombrie – IDENTITATEA PE CARE țI-A DAT-O DUMNEZEU

0
45

“Cum îți este numele?” (Geneza 32:27)

“Omul acela i-a zis: “Cum îți este numele?” “Iacov” a răspuns el. Apoi a zis: “Numele tău nu va mai fi lacov, ci te vei chema Israel; căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oameni și ai fost biruitor” (Geneza 32:27-28).

Dumnezeu l-a obligat pe lacov să se uite la adevărata lui identitate. S-a luptat cu el pentru a-i descoperi cine este ““ nu cine spun ceilalți că este. Părinții lui i-au dat un nume și toți îl strigau cu numele acela, deci el credea că va fi mereu acea persoană. Dar Dumnezeu a avut un alt plan pentru el.

Ascultă: tu nu ești cine zic ceilalți că ești. De ce să-ți dea ceilalți nume? Stabilește cine ești înaintea lui Dumnezeu. Lasă-L pe El să determine nivelul valorii tale. De ce să trăiască alții la potențialul lor maxim, iar tu nu?

Tu ești mai mult decât trecutul tău, mai mult decât educația sau CV-ul tău, mai mult decât culoarea pielii, mai mult decât contul tău din bancă și mai mult decât circumstanțele în care te găsești. Celor ce vorbesc urât despre tine și nu te apreciază, spune-le: “Mă confunzi cu altcineva. Dumnezeu spune că sunt un prinț. Și dacă sunt prinț, atunci am dreptul să fiu tratat ca atare!”

Poate întrebi: “Dar este oare adevărat?” Da, Biblia spune că atunci când umbli cu Dumnezeu, faci parte dintr-o preoție împărătească (1 Petru 2:9). Ești un învingător (1 loan 2:13-14).

Ești capul, nu coada, ești deasupra, nu dedesubt (Deuteronom 28:13-14). Așa că șterge-ți lacrimile, ridică-ți capul, îndreaptă-ți umerii și începe să umbli în identitatea pe care ți-a dat-o Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.