„V-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfățișez înaintea lui Hristos”
(2 Corinteni 11:2)

În vremurile Bibliei, logodna însemna mult mai mult decât un angajament: ea făcea parte din ritualul căsătoriei. Odată ce cuplul era logodit, cei doi erau considerați a fi una. Dar căsătoria nu se consuma decât după un an sau mai mult. In acel timp, mirele construia noua lor casă continua sa-și curteze logodnica, încercând s-o cunoască si lăsând-o si pe ea să-l cunoască.

Logodnica se pregătea și ea aflând tot ce putea despre viitorul ei soț pentru a-i putea fi pe plac in toate privințele. In cele din urmă, mirele își ducea mireasa în noua lor casă și își începeau viața de soț și soție.

Așadar, care este scopul acestei ilustrații? Unul simplu: Biserica este mireasa lui Hristos și noi trebuie să tânjim după momentul în care se va consuma unirea noastră cu El si vom fi părtași la masa de nuntă a Mielului în ceruri (vezi Apocalipsa 19:7). Până atunci, Domnul Isus Își îndeplinește rolul, pregătindu-ne un loc, rugându-se si mijlocind pentru noi, continuând să ne facă curte, să-și reverse dragostea peste noi și să ne aducă la „cunoștința Lui” (Efeseni 4-13)

Dar care este rolul nostru? Acela de a ne aduce aminte că modul în care ne trăim viața Îl reflectă pe El. Nici un bărbat nu-și dorește să-și vadă soția completând cecuri false, angajându-se în conversații indecente, îmbătându-se în public sau flirtând cu alți bărbați.

El dorește ca ea să se înfrâneze de la acele comportamente deoarece o iubește si dorește ca ea să aibă o reputație buna. El dorește ca soția lui să fie o reflectare frumoasă a lui si a familiei.

Cu alte cuvinte, logodna ta cu Hristos iți cere sa nu mai trăiești pentru tine – ci pentru El!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.