„Mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor” (FapteleApostolilor 24:16)

Când treci printr-un detector de metale la aeroport, ești obligat prin lege să scoți tot ce ai prin buzunare (chei, monede, pixuri). Dacă nu o faci, se pornește o alarmă iar dacă încerci să ascunzi o arma sau un cuțit, vei ajunge la închisoare. La fel funcționează si conștiința.

Când faci o nelegiuire cu bună știință, Duhul Sfânt care locuiește în tine îți va alerta  conștiința si se va declanșa o alarmă în lăuntrul tău. Dacă ești înțelept, te vei pocăi de păcat si vei îndrepta lucrurile De ce? Deoarece tu trebuie să păstrezi credința și un cuget curat pe care unii l-au pierdut, și au căzut din credința” (1 Timotei 1:19). Gândește-te la cuvântul „naufragiu”, apoi imaginează-ti Titanicul. Ai înțeles ideea?

Când Dumnezeu spune nu, El nu vrea să fie o persoană insuportabilă -El încearcă sa te protejeze de aisbergul spre care te îndrepți. Mulți dintre noi avem sisteme de alarma in casele noastre. Când deschidem ușa, avem treizeci de secunde înainte ca alarma să se declanșeze și să fie chemată poliția.

Dumnezeu te-a înzestrat cu un sistem de alarmă care funcționează în același fel; se numește conștiință. Există trei moduri în care tu poți s-o folosești-

1) S-o decuplezi.

2) S-o ignori!.

3) S-o lași să te avertizeze si să umbli în binecuvântarea  lui Dumnezeu.

Autorul cărții către evrei a spus: „Rugați-vă pentru noi; căci suntem încredințați că avem un cuget bun, dorind să ne purtăm bine în toate lucrurile” (Evrei 13:18).

Aceasta ar trebui sa fie rugăciunea ta astăzi si în fiecare zi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.