15 Ianuarie – ÎL AUZI PE DUMNEZEU ?

0
44

“Cereți, și vi se va da” (Matei 7:7)

Pentru a-L auzi pe Dumnezeu ai nevoie de:

1) Un loc si un moment regulat. Unii preferă dimineața: “dimineața rugăciunea mea se înalță la Tine” (Psalmul 88:13). Alții preferă seara: “ca jertfa de seară să fie ridicarea mâinilor mele!” (Psalmul 141:2). Alții preferă întâlnirile din timpul zilei: “Seara, dimineața, și la amiază, oftez și gem, și El va auzi glasul meu” (Psalmul 55:17).

Trebuie doar să găsești un loc și un moment care ți se potrivesc. “Cât timp mi-ar trebui?” Cât ai nevoie. Timpul tău cu Dumnezeu trebuie să dureze atât cât să-I poți spune ce dorești și cât Dumnezeu să-ți spună ce dorește El.

2) O Biblie deschisă. Înainte de a citi Biblia, roagă-te. Nu merge la Scriptură căutând propria ta idee, du-te și caut-o pe a lui Dumnezeu. “Vei umbla după ea ca după o comoară, atunci vei înțelege frica de Domnul, și vei găsi cunoștința lui Dumnezeu” (Proverbe 2:4-5). Se pare că Dumnezeu ne trimite mesajele așa cum a trimis mana: câte o porție în fiecare zi. El ne dă: “învățătură peste învățătură, învățătură peste învățătură, poruncă peste poruncă, poruncă peste poruncă, puțin aici, puțin acolo” (Isaia 28:10).

Alege profunzimea în locul lungimii. Citește până când un verset “te atinge”, apoi oprește-te și meditează la el. Înțelegerea vine puțin câte puțin, pe tot parcursul vieții.

3) O inimă pregătită să asculte, Iacov scrie: “cine își va adânci privirile în legea desăvârșită, care este legea slobozeniei, și va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui” (Iacov 1:25). Știm că îl ascultăm pe Dumnezeu când ceea ce citim în Biblie este ceea ce văd ceilalți în viețile noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.