15 Februarie

1
53

“Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de întristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei, roada datatoare de pace a neprihanirii.” Evrei 12: 11

Stim cu totii cît de imprevizibile sunt situatiile vietii. De fiecare data cînd viata pare sa îsi reia fagasul normal, rotile se întorc si par sa provoace o alta încercare. Asa este viata: necaz dupa necaz si încercare dupa încercare!

Iar viata crestina nu e diferita. Imediat ce ne asezam confortabil în viata noastra de crestin, exact atunci cînd credem ca am atins un anumit nivel spiritual, Dumnezeu permite testelor sa ne zdruncine.

Si crede-ma atunci cînd afirm ca da, viata pare uneori un lung sir de teste!
Se poate ca astazi sa te întrebi cîta încercare si cîta durere pentru formareacaracterului mai poti îndura. Indiferent însa de lucrurile prin care treci, încrede-te în Dumnezeu în mijlocul tuturor problemelor. El te încearca tocmai pentru ca te iubeste. El te încearca pentru ca vrea sa îti întareasca credinta si sa te ridice. El nu vrea sa te doboare, fiindca nu doreste moartea celui pacatos.

Gîndeste-te putin la întrteg procesul de ridicare a greutatilor. Pentru a ridica greutatea propusa, este un întreg proces fiziologic prin careîti antrenezi muschii pentru a-i face îndeajuns de puternici. De aceea cauti mereu sa te antrenezi cît mai bine pentru a reusi sarealizezi ceea ce ti-ai propus. Acelasi proces de formare si antrenament este inclus si în viata crestina.

Daca esti încercat, adu-ti aminte ce îti spune Domnul Isus prin versetul din aceasta zi. Nu sînt multe lucruri cele care reusesc sa te descurajeze complet în viata de crestin. Dar unul dintre acestea este gîndul ca Dumnezeu nu se îngrijeste de tine si ca nu e de partea ta. Stii ceva? Exact acesta este lucrul pe care Satan vrea sa îl crezi atunci cînd esti încercat.

Astazi vreau sa te provoc sa alungi gîndul strecurat de Satan, acela ca Dumnezeu te încearca pentru ca nu îi pasa de tine. Gîndul corect în aceasta situatie este ca Dumnezeu îti promite ca încercarea va aduce ceva si mai bun în viata ta.

În final vreau sa îti las un verset, care sa te încurajeze, verset care se gaseste în Iacov 1: 12: “Ferice de cel ce rabda ispita. Caci dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.”

DUMNEZEU PERMITE ÎNCERCARI ÎN VIATA TA PENTRU A-TI ÎNTARI CREDINTA SI PENTRU A TE RIDICA. EL NU VREA SA TE DOBOARE NICIODATA!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.