„Faceți toate lucrurile fără cârtiri”
(Filipeni 2:14)

O doamnă care lucra la postă a fost abordată de un client cu următoarea rugăminte: „Nu știu să scriu. Ați putea să completați  această vedere pentru mine?” După ce a scris adresa si un scurt mesaj funcționara l-a întrebat:  „Ați mai dori si altceva să fac pentru dumneavoastră, domnule?

Omul s-a gândit o clipă si a spus: „ Da, ați mai putea adăuga un P.S. și să scrieți: „Scuză-mi, te rog, scrisul neîngrijit”. Asta da mulțumire! Biblia spune: „Faceți toate lucrurile fără cârtiri” fiindcă in caz contrar vei ajunge:

1) Să te rănești singur. Cârtirea duce la mânie și la depresie. Dumnezeu te iubește si El nu dorește să te rănești singur.

2) Să-L rănești pe Dumnezeu. Cârtirea pune la îndoiala grija lui Dumnezeu, caracterul si competenta Sa. In realitate, ceea ce spui tu sună așa: „Doamne, ai avut ocazia să-mi îndeplinești cererile si ai ales să n-o faci”.

3) Să-i rănești pe alții. Vorbele tale ii afectează pe cei din jurul tău  si nimănui nu-i place să petreacă timp cu un membru din brigada descurajatorilor. Cârtirea îti satisface temporar firea egoistă, dar nu schimbă nimic. Când te plângi, îți justifici suferința fără să câștigi nimic. Dar iată vestea bună: Biblia spune: „Poporul a cârtit in gura mare… zicând că-i merge rău” (Numeri 11:1).

Tu nu ai fost un cârcotaș de la început, te-ai molipsit pe parcurs, dar prin harul lui Dumnezeu poți deveni o persoană mulțumitoare! Odată ce îți recunoști obiceiul de a bombăni si de a căuta vinovatul, vei avea posibilitatea să ți-l schimbi cu altul mai bun.

Un obicei prost e ca un pat moale; e ușor să te așezi pe el, dar e greu să cobori din el. Așadar, daca ti-ai făcut obiceiul de a te cârti – scapă de el!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.