15 AUGUST – CÂND ESTI ÎNGRIJORAT (4)

0
41

– “Nu vă îngrijorați de nimic” (Filipeni 4:6) –

Ești astăzi îngrijorat de ceva? Atunci setează-ți mintea cu următoarele promisiuni. Sau mai bine, poartă-le cu tine și citește-le regulat:

1) “întăriți-vă și îmbărbătați-vă. Nu vă temeți și nu vă înspăimân­tați “¦ cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta”

(2 Cronici 32:7-8). 2) “Dar pe tine te voi izbăvi în ziua aceea, zice Domnul, și nu vei fi dat în mâinile oamenilor de care te temi” (leremia 39:17).

3) “Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu.” Dacă vei trece prin ape” Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca” (Isaia 43:1-2).

4) “Nu vă temeți “¦ căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu” (2 Cronici 20:15).

5) “În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți [aveți curaj, fiți plini de încredere, fiți siguri] Eu am biruit lumea” [am golit-o de puterea de a vă face rău și am cucerit-o în locul vostru] (loan 16:33).

6) “Eu mă culc și adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai liniște deplină în locuința mea” (Psalmul 4:8).

7) “Când strigă cei fără prihană, Domnul aude, și-i scapă din toate necazurile lor” (Psalmul 34:17).

8) “Vei fi plin de încredere, și nădejdea nu-ți va fi zadarnică. Te vei uita în jurul tău, și vei vedea că te poți odihni liniștit” (Iov 11:18).

9) “ei se vor război cu tine, dar nu te vor birui; căci Eu voi fi cu tine, ca să te scap și să te izbăvesc, zice Domnul” (leremia 15:20).

10) “Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânir­ile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 8:38-39).

11) “Cei ce cunosc Numele Tău, se încred în Tine, căci Tu nu părăsești pe cei ce Te caută, Doamne!” (Psalmul 9:10).

12) “Domnul este Păzitorut tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă “¦ Domnul te va păzi de orice rău, îți va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare și la venire” (Psalmul 121:5-8)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.