15 August

1
46

” Cel ce nu primise decât un talant, s-a dus de a facut o groapa în pamântsi a ascuns acolo banii stapânului sau .” Matei 25:18

Fiecare dintre noi avem tot ceea ce ne trebuie pentru a reusi în viata.

Într-un desen animat, Calvin l-a întrebat pe Hobbes, prietenul sau: “daca arfi posibil sa ti se împlineasca orice lucru pe care îl astepti; ce ti-aidori? Dupa câteva clipe de meditatie, Hobbes, care încerca sa taie o feliede pâine si o felie de sunca, i-a raspuns : “ceea ce-mi doresc cel mai multîn aceste momente, este sa am un sandwich!”

Un sandwich? Ce fel de dorinta mai este si asta? De ce nu-ti folosestiimaginatia, pentru a gândi la ceva mult mai mare?

Daca mie mi-ar oferi cineva tot ceea ce-mi doresc, eu as cere un miliard dedolari, o insula unde sa locuiesc numai eu singur si un palat cu totconfortul acestei lumi.

În scena urmatoare a desenului animat, era însa prezentat Hobbes care întimp ce musca dintr-un sandwich, murmura: “Mi s-a împlinit visul !” ” Mi s-aîmplinit visul !”

Nu-i asa ca de multe ori si visele noastre sunt pline de imaginatie? Nedorim abilitati si lucruri pe care altii le au, considerând ca numai asa vomreusi în viata.

N-ar trebui însa sa fie asa. Daca ai numai un talant n-ar trebui sa teconsideri dezavantajat fata de cel ce-a primit 5 talanti, pentru ca si înacest caz, ai tot ceea ce-ti trebuie pentru a reusi. Daca robul din urma nusi-ar fi îngropat talantul, si acesta ar fi reusit sa faca lucruri maripentru stapânul sau.

Fiindca Dumnezeu ne-a creat cu înzestrari diferite, fiecare dintre noi avemlocul potrivit în care putem excela, aducând profit pentru Marele Stapân.  Totul depinde însa numai de atitudinea noastra.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu uit niciodata ca sunt o parteimportanta a planului Tau si ca m-ai înzestrat cu tot ceea ce am nevoiepentru a reusi. Amin.

1 COMENTARIU

  1. exact asa m-am simtit eu de multe ori:ca nu sunt in stare sa fac mai mult,dar Doamne iti multumesc ca sunt importanta in planul tau….si ca fara mine ,planul Tau nu ar fi perfect!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.