„Toți fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului” (Isaia 54:13)

Există două feluri de copii.

Mai întâi, copiii ascultători – cei ce dorm toată noaptea din a doua săptămână de viață. Ei le gânguresc bunicilor și zâmbesc atunci când le schimbi scutecul. Nu-i doare niciodată burtica în drum spre magazin sau spre dispensar. Mai târziu, le place să-și păstreze camera în ordine și își fac temele fără greșeală fără să li se spună lucrul acesta.

Apoi, copiii sfidători: „copiii îndărătnici”. Ei atrag atenția mamei cu mult timp înainte de a se naște pentru că își zgârie inițialele pe pereți (ai uterului) și dau din picioare fără oprire. Vin pe lume țipând din cauza temperaturii din sala de nașteri și se plâng de incompetența asistentelor. Cam de la un an și jumătate, ei vor să conducă și să spună tuturor ce să facă. Cuvântul lor preferat este nu!

Copiii ascultători sunt foarte ușor de crescut, dar și cei sfidători pot da rezultate bune. Secretul este să le strunești voința lor puternică în primii ani, fără să le zdrobești sufletul. Lucrul acesta se realizează stabilind limitări foarte clare și apoi, aplicându-le cu o fermitate plină de dragoste.

Chiar și cei mai duri copii găsesc siguranță într-un mediu structurat, în care drepturile altora, cât și ale lor sunt protejate. Când lucrul acesta se face așa cum trebuie, chiar și copiii cei mai independenți pot învăța să fie responsabili și disciplinați. Și Dumnezeu va lucra alături de tine.

El promite așa: „Toți fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului, și mare va fi propășirea fiilor tăi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.