14 Iulie

0
43

“Si cînd stati In picioare de va rugati, sa iertati orice aveti împotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este în ceruri, sa va ierte greselile voastre.”

O femeie a fost adusa la Domnul Isus, fiind învinuita ca a fost prinsa chiar în momentul cînd savîrsea adulterul. Pentru cei ce o acuzau Domnul Isus a spus: Cine este fara de pacat , sa arunce primul cu piatra . Ioan 8:1-11.

Într-un alt caz , un fariseu l-a invitat pe Domnul Isus sa ia masa împreuna cu el. O femeie ce a trait o viata pacatoasa , fara sa fi avut invitatie, a venit în casa fariseului si a adus cu ea un frumos vas de alabastru plin cu parfum mirositor. În timp ce îsi marturisea pacatele, lacrimile ei i-au udat picioarele Domnului Isus. Apoi aceasta le-a sters cu parul capului ei ; le-a sarutat mult si le-a uns cu mir.

Fariseul s-a ofensat si gîndea în inima lui : “daca omul acesta ar fi un prooroc , ar fi stiut ce fel de femeie este aceasta” ! Cunoscîndu-i inima si gîndurile, Domnul Isus i-a raspuns fariseului cu o parabola : ” Doi oameni au împrumutat bani de la un camatar. Unul a împrumutat o suma foarte mare iar celalalt o suma mult mai mica. Pentru ca niciunul nu avea cu ce plati, acesta i-a iertat pe amîndoi ! Acum; a întrebat Domnul Isus : cine îl va iubi mai mult ? Cu siguranta cel caruia i s-a iertat mai mult, a raspuns fariseul !

Ce situatie interesanta : fariseul tinea evidenta trecutului femeii pacatoase, pe cînd Domnul Isus privea la potentialul ei pentru viitor! Domnul Isus stia ca mila si generozitatea poate vindeca , pe cînd condamnarea mareste ranile. În tot ceea ce Domnul a facut, putem observa un spirit de generozitate. El a avut o mare compasiune pentru bolnavi si pacatosi . A fost plin de gingasie fata de copii ; iar pe cînd era pe cruce Domnul Isus a avut mila si îndurare char si fata de un tîlhar pe moarte !

Cum îi tratezi pe cei care nu mai au nici un pret în ochii lumii ? Nu cumva îi descosideri si îi judeci fara sa le mai acorzi nici o sansa ? Domnul Isus a vazut si în cei din urma o valoare, pentru ca El se uita nu la ceea ce ei au facut, ci la ceea ce ei puteau deveni !

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu un slujitor iertator si plin de mila , ca sa ajut sufletele zdrobite sa poata gasi vindecarea . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.