14 Septembrie – CARACTERISTICILE UNUI TATĂ BUN (3)

0
38

“În dragostea noastră fierbinie pentru voi” (1 Tesaloniceni 2:8)

Strădania. “Vă aduceți aminte “¦ cum lucram zi și noapte, ca să nu fim sarcină nici unuia din voi” (v. 9). Dacă biserica ar fi fost o armată, Pavel ar fi fost generalul. El ar fi putut da ordine cu ușurință să fie întreținut în orice măsură și ar fi fost ascultat. Dar nu a făcut-o. În schimb, el a lucrat din greu, pe lângă cerințele misiunii sale, pentru a ridica povara financiară pe care ar fi avut-o alții pentru el. Taților, copiii voștri trebuie să vadă că și voi faceți la fel, deoarece:

1) Văzându-vă muncind din greu, importanța muncii crește pentru ei și îi ajută să descopere demnitate în ea. “Cine lucrează cu o mână leneșă sărăcește, dar mâna celor harnici îmbogățește” (Proverbe 10:4).

2) Permițându-le să lucreze alături de voi pe lângă casă, îi pregătiți pentru reușita la un loc de muncă, transmițându-le foarte necesarele principii și abilități in muncă. “Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împărați, nu lângă oamenii de rând” (Proverbe 22:29). Îi veți pregăti pentru a fi recunoscuți pentru excelență și promovați datorită uimitoarei lor etici și aptitudini în muncă. Într-o vreme de tulburări economice, când numai cei puternici supraviețuiesc concurenței, pregâtiți-vă copiii să fie cei mai buni. Atitudinile și abilitățile care sunt alimentate în ei le vor folosi întreaga viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.