13 Septembrie – CARACTERISTICILE UNUI TATĂ BUN (2)

0
42

“În dragostea noastră fierbinie pentru voi” (1 Tesaloniceni 2:8)

Împartășește-ți viața cu copilul tău. “Eram gata să vă dăm “¦ chiar și viata noastră”. Cum poate fiica ta să învețe despre relațiile sănătoase cu bărbații sau cum poate fiul tău să-și dezvolte o identitate masculină sănătoasă dacă nu-ți împărtășești viața cu ei? Familia condusă de mamă în zilele noastre este în mare parte creația tatălui absent.Taților, vă împărtășiți viața cu copiii voștri:

1) impărtășindu-le valorile voastre. Ei trebuie să știe ce este important pentru voi și care sunt prioritățile voastre, ce lucruri susțineți și în ce credeți cu adevărat.

2) împărtășindu-le modul în care ei pot trăi după principiile biblice. Viața va puneobstacole în calea lor, buimăcindu-i. Ei trebuie să cunoască; căile lui Dumnezeu și Cuvântul lui Dumnezeu când trebuie să ia decizii dificile, cruciale.

3) Împărtășindu-le momentele vesele și distractive. Când ajungeți acasă copiii voștri se risipesc sau se strâng în jurul vostru? Sunteți persoane distractive? Învâtați-i că creștinismul este ceva agreabil, nu ceva ce trebuie răbdat! Se spune că “familia care se roagă împreună rămâne împreună”. La fel și familia care se joacă împreună!

4) împărtășindu-le cele mai bune preocupări în viață. Criticarea preocupărilor lor nu face decât să întărească dedicarea lor pentru ele. În loc să le condamnați muzica, îmbrăcămintea, emisiunile TV și utilizarea internetului, prezentați-le alternative “mai bune”.

5) Spunându-le cât de valoroși sunt ei pentru voi. Nu presupuneți că o știu. Cercetătorii sunt de părere că majoritatea copiilor, în special băieții, se simt o povară pentru tații lor. “În dragostea noastră fierbinte pentru voi, eram gata să vă dăm “¦ chiar și viața noastră, atât de scumpi ne ajunseserăți”. Spuneti-le lucrul acesta din nou și din nou!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.