14 Septembrie

0
45

“”¦.nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Unul dintre lucrurile cele mai puternice ale ființei umane este reacția de auto-apărare. În cartea sa, Iov ne spune că pentru a-și salva viața, omul este gata să dea tot ceea ce are: Iov 2:4. Datorită acestui fapt, putem spune că una dintre cele mai mari temeri care poate stăpîni ființa umană este frica de moarte!

În cazul lui Neemia, diavolula îmbrăcat hainele unui profet mincinos, care a venit și a încercat să-l sperie și să-l determine să nu-L mai asculte pe Dumnezeu, prin minciună: ” au să vină noaptea să te omoare!”

Neemia știa că acest mesaj nu poate să vină de la Dumnezeu, fiindcă promova frica, iar acel profet fals a fost numai o armă folosită de diavol pentru a-l determina să abandoneze lucrarea de reconstruire a zidului Ierusalimului, care i-a fost încredințată de Dumnezeu.

Se poate ca în această zi să fii ispitit să-ți abandonezi lucrarea care ți-a fost încredințată de Dumnezeu și să te ascunzi de frica dușmanului. Sau se poate să fii în situația de a renunța la biserică și de a-ți părăsi șotia și familia.

Nu fugi de aceste responsabilități și nu-ți abandona slujirea, biserica sau familia, indiferent de cît de mari sînt amenințările dușmanilor. Mesajul care te-a umplut de frică nu vine de la Dumnezeu, ci de la diavolul.

De aceea, Cuvîntul pe care îl are Dumnezeu pentru tine în această zi este: “nu te teme!”
Poți să te împotrivești acestor ispite și să învingi orice teamă, fiindcă nu ești singur. Prin versetul biblic de astăzi, Dumnezeu te asigură că este cu tine în orice împrejurare a vieții și îți promite că nu te va părăsi niciodată.

Dacă ți-ai pus în gînd să fugi, nu alerga spre locul propus de diavol, ci spre Dumnezeu, care poate să-ți dea izbăvirea. Mărturisește-I lui toate temerile tale și cere-I să-ți înlocuiască frica din inima ta cu siguranța prezenței și a puterii Lui.

INDIFERENT DE SITUAțIILE PRIN CARE TRECI, DUMNEZEU ÎțI SPUNE PRIN CUVÎNTUL SĂU ÎN ACEASTĂ ZI : “NU TE TEME!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.