14. Septembrie

0
39

” Ferice de cel cu faradelegea iertata , si de cel cu pacatul acoperit “! Ps. 32:1

“Jerry Levin , un cunoscut redactor a fost numit director al CNN, pentru Orientul Mijlociu. El a vazut în aceasta numire o provocare si o mare aventura. S-a mutat în noul sau birou din Beirut , pregatit sa-si împlineasca cu responsabilitate noua slujba. Într-o zi în anul 1983, pe cînd se îndrepta spre birou, a simtit o lovitura în sold , apoi înca una în stomac, dupa care si-a pierdut cunostinta.

El si colegul sau de birou au discutat deseori despre posibilitatea rapirii, dar niciodata n-a crezut ca i se poate întîmpla aceasta tocmai lui. Dupa doua ore de la acest incident, s-a trezit într-o cladire necunoscuta, închis într-o camera goala. Rapitorii îi legasera mîna dreapta de un calorifer si l-au parasit. Jerry a asteptat si-a asteptat sa se întîmple ceva, dar nu se auzea nici un zgomot. Dupa cîteva zile petrecute în frica si monotonie, Jerry îsi astepta sfîrsitul.

În acele zile de groaza si-a adus aminte de învataturile mamei sale care îi spunea pe cînd era copil, ca Domnul Isus asteapta sa-i iertam pe cei ce ne gresesc si sa ne rugam pentru cei ce ne prigonesc. A înteles ca el este acum cel prigonit si asuprit si desi nu-i cunostea pe cei care l-au rapit, s-a rugat pentru prima data. În rugaciunea lui a spus : ” Doamne iarta-i pe cei care m-au închis, penru ca de fapt raul pe care mi l-au facut , ma ajuta sa ma apropii de Tine.

Jerry a ajuns sa-i ierte pe rapitorii lui, pentru ca a înteles ca acei oameni brutali, faceau de fapt lucrarea lui Dumnezeu. Cum îi privesti pe cei ce ti-au gresit ? Îi consideri dusmanii tai sau uneltele pe care Dumnezeu le foloseste pentru desavîrsirea ta ?

Modul în care îi privesti pe cei care ti-au gresit , va determina atitudinea ta fata de ei.

Rug. Dumnezeul Dragostei ; îti multumesc ca ai iertat vina pacatului meu, fara a-ti mai aduce aminte de greselile mele. Ajuta-ma sa-i pot ierta în aceiasi masura pe toti cei care mi-au gresit . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.