14 Octombrie

0
50

“Rut a raspuns: “Nu sta de mine sa te las, si sa ma întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge si eu, unde vei locui tu, voi locui si eu; poporul tau va fi poporul meu, si Dumnezeul tau va fi Dumnezeul meu.” Rut 1: 16

Daca vrei descoperi un angajament ferm, te îndemn sa citesti cartea Rut.

Angajamentul lui Rut fata de soacra ei si fata de Dumnezeu i-a schimbat cursul vietii. Iar scena în care Rut îsi ia angajamentul în fata lui Dumnezeu este una dintre cele mari marturisiri de credinta din întreaga Biblie.

În drumul spre Betleem, Ruts-a încredintat în bratul lui Dumnezeu si a acceptat harul Lui pentru viitorul ce-i sta înainte. Dumnezeua fost Acela care a condus-o pe drumul spre Betleem, iar ea era hotarîta sa-l urmeze, chiar si atunci cînd soacra sa a sfatuit-o sa se întoarca în tara ei.

Orpa, cumnata lui Rut a însotit-o o vreme, a plîns si a trait emotii profunde. Însa s-a întors spre Moab unde a murit fara de Dumnezeu.

Rut a urmat însa drumul spre Betleem si si-a pastrat juramîntul facut fata de Dumnezeu, iarrezultatul a fost o viata transformata radical!

Asa trebuie sa fie si angajamentul nostru fata de Domnul. Acesta nu înseamna doar sa luam o decizie de moment, ci mai degraba sa ne purtam crucea zi de zi, urmîndu-L pe Domnul! Însusi Domnul Isus a spus: “Nu va fi întotdeauna usor”¦Daca vrei cu adevarat sa Ma urmezi, ia-ti crucea si nu pornipe drumul cel usor, ci ia-ti crucea si urmeaza-Ma indiferent de cît de mare ar fi pretul!”

În aceasta zi te provoc sa vii înaintea lui Dumnezeu si sa-ti iei un angajament ferm si final, hotarînd sa îl urmezi pe Domnulpurtîndu-ti crucea pîna la capatul vietii! Scapa de orice clauze si de orice note de subsol din contractul tau cu Dumnezeu si ia o hotarîre sincera asemenea lui Rut.

SCRIE O MARTURIE A ANGAJAMENTULUITAUFATA DE DUMNEZEU SI PASTREAZ-O ÎN BIBLIE, PENTRU CA ÎN ACEST FEL SA-TI AMINTESTI ZI DE ZI DE CEEA CE VREI SA FACI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.