14 MAI – SIMTE-TE CA ACASĂ. DOAMNE (2)

0
59


– ‘”Rămâneți în dragostea Mea”
(loan 15:9)-

Pentru a te simți ca acasă în dragostea lui Dumnezeu, trebuie:

1) Să-I dai Lui prima parte a zilei. Psalmistul a scris: “îmi tânjește trupul după Tine” (Psalmul 63:1). Dacă nu înveți să-l dai lui Dumnezeu prima parte a zilei nu vei reuși să ajungi la o relație mai profundă cu El. Trebuie să pui deoparte un timp și un loc anume în fiecare dimineață pentru a putea citi și scrie conforta­bil, pentru a putea medita, studia, vorbi cu Dumnezeu cu voce tare, și da, pentru a plânge dacă trebuie.

2) Să te bucuri de fiecare Cuvânt al Lui pentru tine. Primește ceea ce spune El ca pe o hrană, ca pe o comoară, ca pe o scrisoare de dragoste. Nu uita că citești pentru a te întâlni cu cineva. Scopul tău nu este informația, ci apropierea. Oprește-te și cântărește ce ai citit. Lasă Cuvântul să pătrundă în adâncul ființei tale și așteaptă-L să interacționeze cu tine. El o va face!

3) Să vorbești și să asculți o persoană, nu o forță invizibilă. Noi îl tratăm pe Dumnezeu de parcă ar fi o forță mistică “de undeva”. Nu, El dorește să vorbești cu El cum ai vorbi cu un prieten; să-ți asculte cererile. îngrijorările și mulțumirile. Riscă să fii onest și așteaptă răspunsul Său în schimb. Pune-ți timp deoparte pentru a sta liniștit înaintea Lui. Stai acolo până te “conectezi” la El.

4) Să scrii gândurile și impresiile tale; nu un jurnal sau o încercare de a scrie literatură, ci o evidență a umblării tale cu Dumnezeu. Împărtășește-I îngrijorările tale. Cere-I înțelepciune. Lasă cererile tale scrise până vei primi călăuzire. ține o evidență a răspunsurilor Lui. Aceste practici simple se numesc “discipline” deoarece ele necesită efort ““ dar răsplata merită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.