14 Mai

0
44

” Robilor, ascultati de stapânii vostri pamântesti, cu frica si cutremur, în curatie de inima, ca de Hristos. Slujiti-le nu numai când sunteti sub ochii lor, ca si cum ati vrea sa placeti oamenilor, ci ca niste robi ai lui Hristos, care fac din inima voia lui Dumnezeu. Efeseni .6:5-6

La o întâlnire de evanghelizare din satul natal al fostului presedinte al Rusiei, Boris Ieltsin, un grup de cetateni s-a hotarât sa-l primesca pe Hristos si au format o mica biserica. Dupa ce si-au ales un pastor numitIury Istomina, membrii acestei biserici, au dorit sa-si arate dragostea fata de semeni, începând o lucrare misionara într-o închisoare din apropiere.

Chiar dela începutul acestei slujiri, au fost confruntati însa cuo multime de probleme. Conducerea închisorii i-a spus pastorului ca încercarile lor vor fi sortite esecului. Aceasta datorita faptului ca în închisoare sunt numai condamnati care au de ispasit pedepse grele si oamenice au savârsit multe crime, care nu vor arata nici un interes pentru biserica.

Cu toate acestea, pastorul a insistat si în cele din urma a primit acceptul pentru a se ruga împreuna cu cei condamnati.

Rezultatul slujirii lor a surprins însa pe toata lumea, chiar si pemembrii grupului de misiune, pentru ca cei condamnati au dovedit o deosebita receptivitate fata de evanghelie. Pentru ca unii dintre ei s-au hotarât pentru Dumnezeu si doreau sa fie botezati, nestiind cum sa procedeze, pastorul a întrebat pe unul dintre colegii sai : “Condamnatii cer botezul; ce-ar trebu sa fac?”

Boteaza-i! i-a raspuns colegul ce avea mai muta experienta în slujire.  Dupa acel moment misiunea din acea închisoare a ajuns într-o noua faza. Desi a fost începuta cu vizite periodice pentru rugaciune si vestirea Evangheliei, acum misiunea acelui grup s-a transformat în servicii divine regulate.

În ultimii doi ani, au fost botezeti mai mult de 200 de întemnitati, iar numarul membrilor din închisoare, a ajuns sa-l depaseasca pe cel al bisericii locale din libertate.

Mai mult însa decât atât; întemnitatii au hotarât ca banii pe care îi adunau prin donatiile din timpul serviciilor divine de duminica, bani ce proveneau din vânzarea prin magazinul închisorii a obiectelor pe care ei le confectionau, sa fie oferiti bisericii din libertate, pentru ca aceasta sa-i ajute pe orfani si copiii strazii, sa aiba o sursa de a-si întretine viata. În acest fel, ei doreau sa se reduca delicventa si acesti copii sa nu ajunga sa plateasca acelasi pret, pe care ei îl plateaupentru pacatele lor.

Cine sunt acei la care te trimite Dumnezeu sa le spui despre dragostea Sa?
Fii gata sa mergi indiferent de pretul pe care trebuie sa-l platesti si rezultatul slujirii tale va fi peste asteptari!

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa merg oriunde ma vei trimite ca sa arat dragostea Ta, pentru ca sa pot lucra astfel la diminuarea masurii pacatului si la largirea Împaratiei Tale. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.