Povestea unei mame indurerate

64
337

De cate ori aveam în casa vre-un mic conflict cu sotul, Ana, fiica noastra care a plecat la Domnul, suferea foarte mult.De aceia, am încercat de nenumarate ori sa-i explic ca nu era ceva grav si ii spuneam : Ana; mai este putin si vei pleca de la noi si nu vei mai vedea certurile noastre neinsemnate.

Atunci ma gandeam ca Ana va pleca la facultate, se va casatori, sau se va duce la sora ei in America. Dar n-a fost asa. Ea a plecat la Tatal nostru, iar noi am ramas cu certurile noastre marunte.

Era foarte sensibila si de o finete rara, nu ne permitea sa discutam in prezenta ei despre o alta persoana care nu era de fata. Era foarte curata si ingrijita.

Când a ajuns la vârsta 16 ani, ii placea sa-si aranjeze parul la spate.Când o vedea, diriginta îi spunea glumind: “Ana; iar te-a batut vantul si te-a zburlit ? ” Acest fel de aranjare a parului era la moda atunci, si ea, ca orice fata dealtfel, voia sa copie ceea ce era nou.

La vârsta de 17 ani, a luat însa legamant cu Domnul si viata ei s-a schimbat radical. Nu o mai interesa coafura! Îsi facea doar doua codite la spate, sau isi prindea parul intr-o coada. Acum era foarte decenta, fiind cu totul schimbata. Nu ii mai placea sa iasa in evidenta cu nici un lucru. Era un om ascuns in inima ei si foarte adanc in credinta.

Ca orice adolescent care isi dorea multe, se confrunta si cu neajunsuri. Discutand cu ea, am invatat-o sa astepte raspuns de la Domnul. Cand avea ceva bani de la surorile ei, sau din alte surse, ea nu uita niciodata sa dea partea Domnului.

Cand era de vreo 10-11 ani am discutat cu Ana ca sa dam ceva hainute la copiii aflati in nevoie.Ea era însa foarte legata de niste rochite primite din Anglia de la prietena noastra de familie, Norma. De aceia a început sa plânga sisa ma pârasca la surorile ei, ca ii duc lucrurile de acasa. Toate hainutele mici erau sortate si pregatite, dar nu aveam voie sa fac ce vreau cu ele.

Intr-o zi, am luat-o însa la dulap si i-am explicat spunându-i:”Ana, daca tu vei da lucrusoarele acestea care sunt deja mici pentru tine, chiar daca tii asa de mult la ele, Domnul Isus iti va trimite prin Norma altele pe masura ta !

Desi n-a înteles atunci ce-am vrut sa-i spun, mi-a dat voie sa le pot instraina, oferindu-le în dar altor copii nevoiasi. In anul urmator sora Norma din Irlanda, a adus ajutoare pentru localitatea Ipotesti.

Pentru ca Anei ii era rusine sa aiba prea multe lucruri, atunci când aceste ajutoare au fost împartite, ea si-a ales numai ceea ce i-a trebuit.

Din acea zi, Ana a dat la saraci în fiecare an, hainutele mici, fiind încretzatoare ca Domnul are sa-i trimita altele pe masura ei.

Acest copil a crescut cu vorba buna, era cuminte si invata foarte bine. Din jurnalul ei am citit ca o obosea mult drumul pana la scoala si inapoi, dar invatatura ii placea foarte mult. Din clasa I-a,(de la varsta de 7 ani), ea a mers pe jos de la Ipotesti si pâna la Suceava în fiecare zi de scoala, pâna la vârsta de 18 ani si jumatate, cand Domnul Isus i-a dat odihna de care avea atata nevoie.

De multe ori dorea sa doarma cind venea acasa de la scoala, dar se intimpla ca ba venea o prietena, sau veneau la noi musafiri, sau latra cainele, sau niste copii se jucau in fata casei, si toate aceste lucruri o stresau. Seara se culca tarziu dupa ce îsi facea toate temele pentru a doua zi.

Sfirsiturilede saptamina erau foarte ocupate cu repetitii pentru grupul de lauda si închinare, orchesta, cor si tineret.

În ultima vreme,vorbea mult la telefonul mobil, pentru ca ea a dat calculatorul de acasa, pe motiv ca era vechi si nu-i placea sa-l mai vada pe birou. Altul nou nu am avut însa sansa sa-i cumparam.

Ne-a lasat asa cum se intampla la sah când ne asteptam cel mai putin. Un pion se elimina, iar regele si regina nu! Nu zic prin aceasta ca noi am fi mai importanti; dar prin faptul ca noi cei adulti am ramas si ea a plecat, înteleg ca Dumnezeu ne-a mai lasat aici, sa ne pocaim mai mult,învatând sa ne numaram bine zilele.

Toti dorim sa traim bine si sa ne construim o casa confortabila pe pamant, dar uitam deseori ca traim de fapt doar ca sa ne pregatim pentru moarte.

Eu am vorbit de multe ori cu Ana si i-am povestit ca ma-am rugt Domnului sa mor tanara, ca la inmormantarea mea sa vina lume multa, care sa asculte Evanghelia.

În aceasta vreme oamenii necredinciosi nu mai vin la Biserica, dar mult mai usor participa la înmormântari. Pentru ca doream foarte mult ca cei ce nu-l cunosc pe Dumnezeu sa auda Evanghelia,imi puneam intrebarea : Oare de ce Doamne nu ma vrei?

Dar tot eu imi gaseam raspunsul : Dumnezeu nu ma ia acum, poate pentru faptul ca am o mama in varsta care are nevoie de ajutorul meu! Poate ca Ana Maria, nu s-ar fi descurcat fara mama ( ea fiind foarte sensibila). Nu stiu care a fost adevaratul motiv pentru care Dumnezueu numi-a ascultat rugaciunea mea, dar Domnul a ales-o pe ea.

Aceasta evanghelizare de patru zile care s-a desfasurat la serviciile de priveghi si înmormântare, poate n-ar fi avut loc în biserica din Ipotesti, iar colegii Anei, care acum termina clasa a XII-a nu ar fi auzit si vazut cum este la noi la Biserica altfel.

Desi unii oameni ne considera sectanti, încercarea prin care noi am trecut a aratat tuturor, ca de fapt suntem o familie spirituala unita. Desi înca mai traim pe pamântul acesta plin de necazuri , din punct de vedere spiritual apartinem unei alte lumi. Noi avem o lume viitoare dupa care tanjim, asteptând sa traim vesnic cu Domnul nostru, care S-a dus sa ne pregateasca loc. Pentru ca acest loc este pregatit deja, depinde ce facem ca sa-l meritam.

Pentru ca faptele noastre bune, nu sunt decât ca o carpa murdara inaintea lui Dumnezeu, ce-ar trebui sa facem ? Sa traim in credinta si cu frica de Dumnezeu, nu dupa firea noastra. Sa nu ne amagim doar cu multumirea ca am mai facut cate o fapta buna si apoi sa traim în nepasare.

Un om care traieste pentru Dumnezeu trebuie sa fie altruist, gata sa împarta cu altii, ceea ce a primit. Daca este egoist,Domnul nu-i poate da binecuvintarea Lui. Celor ce vor birui, traind si slujind asa cum asteapta Dumnezeu, El le va da cununa vietii.

Noi, pamantenii, suntem foarte fricosi. Lui Dumnezeu nu-i plac însa astfel de oameni. El vrea sa fim plini de ravna pentru Domnul si sa-L slujim cu inima curata.

Ana, care ne-a dat atatea bucurii si satisfactii pe pamant, ne-a intristat profund cand a plecat odata pentru totdeauna din casa noastra. Atunci când a plecat la Conferinta ” Peniel ” de la Arad, si-a luat in graba ramas bun de la noi. Cu doua zile inainte de conferinta era foarte preocupata de plecare. Cand mi-a spus ca mai are o zi si pleaca ii straluceau ochii de bucurie.

Si-a pregatit bagajele cu mare grija si a dat multe telefoane. Cand sa plece, i-am dat minimul posibil din banii de cheltuiala, explicandu-i situatia noastra financiara. Era la aproape o saptamana dupa Pasti, în sezonul de insamantari agricole si facusem multe cheltuieli.Cu toate acestea însa, am facut tot posibilul sa poata participa la acesta Conferinta.

Avea si ea o mica economie, si s-a hotarat sa plece cu Monica, Olivia, Adi si Gabi cu masina pe motiv ca ar fi mai ieftin. Am aflat ca Adi Lupascu ar fi cautat pasageri de drum. Asa ca Gabi Gulei si-a pus masina in slujba Domnului si plecarea era programata.

Inainte de plecare Ana a mers la Anca Hreniuc si la Simona Gulei sa-si ia ramas bun.A trecut si pe la bunica ei si i-a spus ca pleaca la o conferinta.Dupa aceea s-a intors si si-a pregatit pachetelul pentru drum.

Cand a venit masina la poarta, sotul a ramas pe ganduri vazand doi tineri care o asteptau pe Ana, dar ea l-a linistit spunand ca totul e bine, pentru ca ei stiu sa conduca un autoturism chiar daca sunt soferi incepatori. I-am urat in graba :” drum bun ” caci eram ocupata cu treburile gospodaresti. Ea mi-a spus doar: “Roaga-te pentru noi!” si au plecat dupa Monica Andronic.

Vineri noaptea nu am putut sa dorm intre orele 3- 7 dimineata si m-am framantat foarte tare. Mintea mea nu s-a gandit nici o clipa ca poate sa i se intample ceva rau tocmai Anei. M-am verificat, mi-am pus intrebari, m-am gandit ca mama mea e mai bine cu sanatatea decat era, fetele din strainatate erau bine caci m-au sunat, dar nici o secunda nu ma gandisem ca ma asteapta asa o incercare cumplita.

Copilul nostru iubit de Dumnezeu, inzestrat cu atâtea calitati si daruri ale Duhului Sfant, era pregatit pentru misiune si plin de râvna pentru Dumnezeu. Voia sa faca multe in Biserica Baptista din Ipotesti dar era prea tanara. Dumnezeu a ales însa lucrurile slabe, ca sa le faca de rusine pe cele tari. Un copil neinsemnat in ochii oamenilor a putut sa faca o lucrare programata de Dumnezeu in vesnicie.

Plangem de dorul ei dar nu plangem cu disperare ca sa nu-L suparam pe Domnul. Daca putem sa facem ceva de aici inainte este sa ne rugam pentru toti colegii Anei, elevii clasei a XII-a F si pentru diriginta acestora, Gabriela Stefancu, considerata o a doua mama pentru ei.

Credem din toata inima ca prietena Anei si colega ei de banca, Catti, nu va ajunge calugarita sa fie o roaba Domnului izolata de lume si imbracata in negru toata viata.

Domnul iubeste oamenii, si doreste ca ei sa se bucure de viata. Lui Dumnezeu îi place de cei care lupta pentru ca aproapele sa aiba pace in suflet, si-i ajuta sa poata da Slava Domnului in orice vreme. Nu doreste ca oamenii sa se inchida dupa ziduri si sa traiasca dupa legi facute de oameni.

Indiferent însa unde traiesc, numai “Cei cu inima curata vor vedea pe Dumnezeu!” Curatia de inima nu are legatura cu mancarea sau îmbracamintea ,sau cu forma de închinare, ci porneste dintr-un cuget si se capata prin credinta.

As dori tare mult ca prietena Anei, Catti, sa ne viziteze mai des. De asemeni dorim ca Cecilia sa reconsidere dorinta de a ajunge fotomodel, deoarece ea nu-si da seama acum de riscul meseriei. Fotomodelele la un moment dat vor trebui sa treaca prin situatii de multe ori nedorite. Vor avea multe rivale, si odata ce nu ai pace launtrica, nu poti fi fericita, iar adevarata frumusete si stralucire vine din interior. Poti fi fiica Celui Prea Inalt; El nu pune conditii, El nu se supara, El te va lumina; tu vei face un pas spre Dumnezeu si El va face doi catre tine.

Dragostea divina este mai dulce decat dragostea pamanteasca. Domnul Insusi se va ingriji de Cecilia daca va dori sa-L urmeze. Asa s-o ajute Dumnezeu !

Pentru Andreia (Deia): lui Dumnezeu ii place o inima franta si zdrobita deoarece acesteia ii poate vorbi mai bine, caci inima rea si necredincioasa nu poate fi receptiva la Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu.

Ana ar fi vrut pentru Larisa tot ce-i mai bun din lume si cred ca, daca ea se va gandi la tot ce-a fost, ii va urma exemplul.

Toate va veti casatori, dar depinde cu cine. Cereti de la Domnul baieti credinciosi care sa nu va insele, sa nu fie betivi sau fumatori. Merita pentru acest lucru sa va rugati Domnului; sunt si alte lucruri pe care puteti sa le cereti de la Dumnezeu, dar toate trebuiesc cerute cu credinta.

Mantuirea sufletului e pe primul plan pentru ca nu traim vesnic pe pamant. Nu toti mor la 18 ani, asa cum nu toti traiesc pana la 80 de ani.

Ne dorim viata, dar de multe ori uitam ca ziua de maine nu este a noastra. De aceia, trebuie sa ne pregatimn pentru moarte, stiind ca acolo e vesnicia. Constiinta nu moare. Ea te condamna pentru ca Dumnezeu a pus in om gandul vesniciei si a trimis pe Fiul Sau, sa moara pentru noi si sa ne pregateasca un loc în împaratia Sa.

Nu putem sa fim nepasatori fata de aceasta bunatate a lui Dumnezeu.

Eu am pierdut o fiica si imi este greu, dar Dumnezeu avea un singur Fiu pe care L-a trimis in lumea aceasta murdarita de pacat, pentru ca sa se identifice cu orice muritor. Desi era fara pacat, oamenii L-au condamnat la moarte, pentru ca S-a declarat a fi “Fiul Celui Prea Inalt !

De pe cruce,însa El S-a rugat: “Tata iarta-i ca nu stiu ce fac”, cerând astfel mila si îndurarea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.

Isus care a murit si a inviat are puterea sa schimbe orice inima. El face minuni si in zilele noastre,pentru ca totul este sub controlul Lui!

Fiica noastra a plecat in vesnicie, cu acordul Lui. Pentru ea s-a ispravit alergarea aici pe pamant.Acum a mers sa-si primeasca cununa !

Ca mama, ma doare foarte mult acesta despartire, dar o am in minte de multi ani, pe sora Cruceru din Iasi. Atunci când am ascultat marturia ei, am fost foarte impresionata de maturitatea ei spirituala de care a dat dovada atunci cand sotul ei care a fost pastor in timpul regimului comunist, a fost ucis de securitate prin inscenarea unui accident de masina.

Fratii care atunci erau la inceputul lucrarii, astazi sunt mari predicatori, datorita faptului ca prin aceasta încercare au prins curaj de a evangheliza.

Biserica din Ipotesti avea sa treaca prin foarte multe dificutati cu autoritatile comuniste, dar am vegheat si am tinut piept celui rau, biruind spre Slava Domnului.

Biserica din Ipotesti a ramas o marturie vie prin tot ce face pentru Domnul. Copilul meu care a preluat dragostea pentru Domnul de la cei care au slujit si s-au jertfit înainte, a slujit lui Dumnezeu în grupul de lauda impreuna cu: Emilia, Edi, Ilie iar mai apoi si Monica Albu.

Chiar daca Ana nu mai este printre noi, lucrarea lui Dumnezeu merge inainte.Cercetati de aceasta grea încercare si de exemplul Anei, tinerii iau hotarari noi pentru Domnul, iar biserica se inmulteste!

Toate colegele Anei au fost iubite de ea si n-am auzit-o niciodata vorbind de rau pe vreuna dintre ele. Si eu tin la ele ca la copiii mei. M-as bucura sa aud despre fiecare dintre ele ca le merge bine si ca au luat bacalaureatul cu brio. Viata le va oferi si lor diferite surprize. Evenimetele neplacute însa, dor foarte tare si se vindeca greu! De aceia va doresc sa aveti parte numai de evenimente placute.
As vrea ca toti cei ce citesc aceste randuri sa-si indrepte privirea catre Domnul Isus, ce a murit pentru Ana, pentru mine si pentru voi toti.

Oricine ai fi; fata sau baiat, tanar sau tanara, m-as bucura sa stiu ca ti-ai predat viata lui Dumnezeu si ca El iti calauzeste fiecare pas.

Este un moment când trebuie sa-L cauti pe Domnul si acel moment este ASTAZI si ACUM !. Plecarea Anei ne-a aratat ca mâine poate sa nu mai fie !

De aceia: “Cautati pe Domnul cata vreme se poate gasi, chemati-L cata vreme este aproape!”

Dumnezeu sa binecuvanteze pe toti cei ce vor citi aceste randuri !

Mama Anei Magdalina Gavrilovici

De ce ai plecat ?

Imi plang mereu copilul
Care ne-a intristat
Si-mi rascolesc trecutul
De cand l-am leganat .

Durerea apasa groaznic
Pe-obrazul inlacrimat,
Copilul meu ; de ce-ai plecat ?
De ce-ai plecat ?

Gandul imi zboara spre tine,
Nu vreau sa-mi fie mai bine,
Dar zile în sir nu mai sunt eu;
Pe zi ce trece,imi e tot mai greu !

Astept sa ma urc in trenul ce vine indata
Plecarea mea va fi la “Tata” si la “fata”,
Cand voi ajunge ; nu stiu niciodata,
Dar stiu ca m-asteapta o mare rasplata.

Iunie 2007

Asteptarea

Zadarnic astept nencetat
Sa vii de la scoala unde-ai plecat
Sa-mi spui fericita:
“Nnici azi n-a fost greu”
Cu mine alaturi, a fost Dumnezeu !

Adesea privesc spre portita
Dorind s-o zaresc pe fetita
Dar ea nu mai vine”¦
Oricât as dori eu !
Te am doar pe Tine
Isus Domnul meu.

Cu gandul la ea
Si la tot ce-a facut,
Eu cred ca Domnului
Mult i-a placut.
Si-a dus-o acasa,
La loc fericit
Sa stea in odihna
Dormind linistit !

Iunie 2007


Pocainta

Cand necazul te-nfasoara
Grijuri multe ai de dus,
Fa-ti altar in odaita
Stai cu fata spre Isus.

Varsa-ti lacrima amara
Lui Isus cel vesnic viu
El ti-alina orice rana
Pana nu e prea tarziu.

Ia Scriptura si citeste
Hrana buna e în ea,
Cheamându-L pe Duhul Sfant
Mângaiere vei avea.

Pacea-ti va fi vesnic mare
Zilele in sarbatoare
Caci traim ca sa murim
Bine-i când ne pocaim.
Iunie 2007

64 COMENTARII

 1. Sunt mama Gabrielei,iar Nicoleta este fiica mea.Inteleg si simt zilnic ce traiti.DOMNUL SA NE AJUTE SA MERGEM MAI DEPARTE CU RUGACIUNEA IN GAND PENTRU CEI CARE NU MAI SUNT CU NOI.

 2. Azi m-am gandit iar la ea. Familiei multa putere in continuare sa duceti pana la capat misiunea care a-ti primit-o de la Domnul! In cer…vom intelege si vom MULTUMI pentru cum ne-a condus El. Numai El stie de ce si pentru ce, dar noi CREDEM ca tot ce face e din DRAGOSTE pentru noi si ca sa ajunga la tinta cu fiecare din noi, asa cum trebuie. Multa pace va doresc si ma rog pentru dumneavoastra! Cu drag si durere in inima, Cri.

 3. ati scris foarte frumos de fica dumneavoastra imi place de ea.intradevar e de treaba asa cum ati scris de ea .domnul sa va ajute in continuare asa cum va ajutat cu ea 18 ani jumate sincer numi vine sa cred

 4. Uneori obosim in zborul nostru catre Cer ne oprim si ne asezam sa ne odihnim . Doar stand si privind spre El si Cer vedem ingerii care trec pe langa noi spunandu-ne porniti nu mai e mult .Ana a fost un inger prin care Mantuitorul nu mai e mult. atat

 5. abia am descoperit aceste randuri si acest site si am citit tot ce se putea.Trebuie sa RECUNOSC ca am fost o straina de LEGATURA ce se poate lega cu DUMNEZEU doar citind randurile acestei mame care a trecut printr-o durere enorma de a pierde o fiinta atat de draga tuturor celor ce au cunoscut-o si nu. Am si eu 2 copii dar eu nu as fi reusit sa trec peste aceasta durere insa Ana Maria si dragostea ce a imprastiat-o in jurul ei mi-a luminat calea spre viata. Acum nu stiu daca este prea tarziu,dar cu lacrimi in ochi am sa ma rog sa va dea ISUS forta de a merge mai departe si va multumesc ca a-ti impartasit durerea cu noi. DUMNEZEU SA VA MANTUIASCA.

 6. O FATA LUMINATA,
  O INIMA CURATA,
  UN INGER LUMINAT,
  UNUL PREA CURAT,
  DUMNEZEU LA DAT,
  DUMNEZEU LA LUAT.

  A FOST UN INGER PE ACEST PAMANT UN SEMN LASAT DE LA DUMNEZUE.
  PRIN ANA DUMNEZEU NE-A ARATAT CA PUTEM SA FIM MAI BUNI CU CEI DE LANGA NOI.

  DUMNEZEU SA o IERTE PE ANA.
  A FOST O FATA LUMINATA.
  IAR PE NOI DUMNEZEU SA NE CUVANTEZE PE TOTI.

 7. nu am vazut pana acum articolul acesta. as vrea sa va spun si eu ca D-zeu sa va binecuvinteze si sa va intareasca, chiar daca e mai tarziu stiu ca aveti nevoie de putere din partea D-lui. si eu sunt tanar si am o sotie nemaipomenita pe care D-ul mi-a dat-o sa-mi fie alaturi cat timp va ingadui el,… si m-am gandit, citind “povestea mamei indurerate”, ca D-ul ne va da si noua copii… Dumnezeu sa aiba mila de noi!

 8. Desi nu va cunosc doresc ca Dumnezeu sa va intaresca si sa va daruiasca pace sufleteasca.Am citit cu lacrimi in ochi despre durerea dumneavoastra.Sunt si eu mama si imi dau seama cit de dureros e sa trceti prin aceste circumstante.Dumnezeu sa va intareasca pe toti.
  (am fost atinsa sufleteste de acest articol si ma rog sa fiu mai aproape de Dumnezeu eu si familia mea, si sa fim gata cind el ne cheama)

 9. Multa pace!!
  Ma bucur mult caci v-a gasesc pe stanca,eu am descoperit abia acum acest site,poate nu e prea tarziu sa va adresez un cuvant de incurajare.Eu am crescut in acelas sat cu fetita dumneavoastra dar nu am avut ocazia sa o cunosc personal .E greu de inteles de ce Dumnezeu lucreaza in acest fel pentru cei ce nu-l cunosc,dar noi stim ca incercarea lucreza rabdarea si daca El ne trece prin cuptor este cu noi, nu ne lasa.Dorim impreuna cu familia mea ca Dumnezeu sa va mangaie ,numai El o stie si atunci cand nu mai puteti , sa va ia in brate.Dumnezeu nu a trecut nepasatori pe langa noi , ne-a trecut si pe noi prin cuptor,dar acum ii multumesc mult ca m-a iubit atat de mult ca nu m-a lasat sa stau nepasatoare fata de El si mantuirea lui.Multa pace de la Seatlle, vom continua sa ne rugam pt dumneavoastra!!!Salutul nostru Psalmul 91!!!

 10. Azi s au implinit 5 luni… si totusi.. parca s a intamplat ieri… n am cunoscut o personal pe Ana… dar pot sa spun din experietntza mea ce a simtit in ultima sesiune a conferintei Peniel…Am fost una din miile de tineri care s au predat in aceea seara… in care am simtit ca s au deschis cerurile si pt niste pacatosi ca noi… d zeu stie ca sunteti in rugaciunile mele… si… nu vreau sa regretati ca ati lasat o pe Ana sa mearga la Peniel… sunt sigura, convinsa ca in aceea seara l a simtit pe d zeu mai aproape ca oricand de inima ei…d zeu v a binecuvantat cu speranta revederii… pt ca nu cred ca este durere mai mare ca o mama sa si ingroape copilul… care este o parte din ea… o parte pe care o veti regasi curand… foarte curand…Dzeu va umple golul lasat in urma, stiu asta… poate ca El si ficele dvs sunt tot ce v au ramas… sunteti o familie binecuvantata… si.. ma doare sufletul cand ma gandesc la incercarea care a fost ingaduita peste cortul dvs… Dumnezeu va vrea aur curat si stiti ce? prin plecarea Anei,Dumnezeu v a prelucrat. Nu uitati ca Dumnezeu nu ingaduie nimanui nicio incercare peste puterile omului. Traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima… aveti un motiv in plus sa traiti mai frumos, mai pt Dl, si anume…Ziua mareata si revederea cu Ana. Fiti binecuvantati…

 11. Imi amintesc si acum ziua in care am auzit de Ana ca a murit in acel accident…nu am cunoscut-o delok dar parca ceva m-a zguduit, si n-am inteles de ce si ma intrebam oare de ce simt asa o mare durere? si acum am inteles: pentru ca impreuna am fost surori in Domnul, copii Lui. Si ma intrebam tot zilele acelea: “Oare cum a trait aceasta fata?” Si tot acum dupa un timp de la moartea ei am inteles ca L-a iubit pe El mai mult decat orice. Noi credem ca Ana nu a murit decat fizic pentru ca sufletul ei traieste. Domnul este plin de indurare si stiu ca El are un plan in fiecare lucru! Sa ne incredem in El pentru ca e Stapan peste toti si toate si plin de dragoste:)Multe binecuvanatri familiei!

 12. Draga Laura, as dori sa-ti raspund la intrebare. Ana Maria a murit in accident rutier pe 15 Aprilie 2007 cind se intorcea de la o Conferinta de Tineret care a avut loc la Arad. Avea 18 ani si jumatate, cea mai mica fiica a parintilor, o eleva exemplara, o prietena adevarata din toate punctele de vedere si o surioara minunata. Daca vrei sa afli mai multe despre viata ei, iti dau citeva website-uri unde poti citi ce au scris persoane care au cunoscut-o sau nu, si sa vezi citeva poze.
  Cecilia

  http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri-O-Luna-de-la-moartea-Anei—Maria-Gavrilovici…-689.htm
  http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri-La-18-ani…Ana-Maria-a-plecat-…-dincol-de-zare….(Partea-1)-658.htm
  http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri–La-18-ani…Ana-Maria-a-plecat-…-dincol-de-zare….(Partea-2)-663.htm
  http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri-Ana-Maria-a-vazut-Peniel-827.htm
  http://anamariagavrilovici.hi5.com
  http://cichuka.hi5.com

 13. Pace sora Magdalena.

  Ma numesc Alexandra Clouse sunt din Romania dar m-am casatorit in S.U.A de jumatate de an si vreau sa va spun ca eu si sotul meu suntem crestini.As vrea sa va spun ca stiu ce durere aveti in suflet dupa moarte fiicei dumneavoastra .Si eu am o boala de care stiu ca cu timpul Dumnezeu ma va ajuta sa ma vindece, pt. ca eu am incredere numai in El.Sfatul meu este sa nu va pierdeti credinta si sa fiti tot mereu cu Domnul Isus si sa-i multumiti pt.tot ce v-a dat.Si eu am trecut prin multe incercari dar Dumnezeu m-a ajutat sa le infrunt.Pacea sa fie cu tine.

 14. As avea o intrebare…Nu am inteles dc ana a plecat la dumnezeu…A AVUT VREO boala sau…Oricum dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace

 15. CERUL pentru unii este prea departe sa fie atins, dar pentru cei care stiu ca CERUL este printre noi tind in fiecare clipa sa-l atinga.

  Am intrat intamplator pe acesata pagina…cautam nr de telefon al unui pastor din bis Sfanta Treime din Buc… Cititnd cuvintele MAMEI…(ii multumesc lui Dumnezeu k am o mama) nu mi-am putut opri lacrimile…. Dansa me-a incurajat pe noi…. Am fost si eu la Peniel…. Adi m-a invitat sa stau cu el la pensiunea unde se caza… Niste prieteni mi-au oferit alt loc…si am ales sa stau k acei prieteni din BAIA mARE… Imi pare bine k n-am stat acolo… si imi pare bine k n-am cunoscut-o pe Ana…poate va mirati de ceea ce spun… Ma bucur ca n-am cunoscut-o ptr ca mi-ar fi parut rau k un slujhitor al Domnului a plecat dintre noi…. ma bucur ca n-m cunoscut-o k mi-ar fi fost rusine inmulte momente pentru mine si pentru altii cunoscand viata Anei… Am aflat lumte despre ea de la prietena ei Cristina… Sambata seara la Peniel…eram fascinat de ceea ce se petrecea acolo….cum se predau tinerii Domnului…eram k inima plina de bucurie si ii multumeam Domnului pentru ce se petrecea acolo, am reusit sa filmez cateva momente de acolo…Daca ati fi fost acolo, cred ca v-ati fi dat seama ce momente a trait Ana…POate dvs ca parintii ati regretat ca ati lasat-o….Poate v-ati intrebat si v-ati facut mustrari de constiinta de ce…de ce…soferi incepatori…de ce..si multe alte de ce-uri… Vreau sa va spusn k momentele ce le-a trai Ana la conferinta au fost minunate…sunt convins ca e fiind copilul Domnuliui Isus s-a bucurat vazand numele Domnului Isus inaltat si prosalavit, vazand cum se predau, cum se intoarceau cum se rededicau tinerii Domnului…personal eram fascinat… si Ana a trait aceste momente… un vers de cantare al fr Nicolae Moldoveanu ce-mi place enorm de mult spune:” Si nu vorbe vreau sa-Ti spun ci cantarea me sa arda, Tie bunul cel mai bun in iubire sa se piarda” Amin amin. Sunt convins ca viata Anei nu era vorbe, ci viata ei ardea pentru Domnul…” Poate Ana cand a cantat acel cantec din Rom 14 14 nu s-a gandit ca o sa plece din aceasta viata peste cateva ore, dar vreau sa va spun ceva…chiar daca nu s-a gandit…ea a fost GATA… esti tu GATA???? Cei care veti citi acest comment, fie ca va considerati cresti sau nu …puneti-v acesta intrebare…sunt eu GATA???? spuneti si voi ca psalmistul David in psm139 Cerceteaza-ma. vezi dac sunt pe o cale rea si du-ma pe calea vesniciei”. Vreau sa spun parintilor Anei ca m-am rugat pentru dansi… m-am rugat si pentru cei care au mai fost in masina, va spun cu toat sinceritatea…inima mea a batut si a imtit ca si cum Ana ar fi fost sora mea…. Nu mai este mult… Mai este atat de putin, atat de putin…. Domnul oamenii care sunt gata si iubeste ff mult ii ia acasa…nu-i mai lasa in lumea urii… Enoh a fost chemat acasa Ilie la fel…. Marius Gorcea…. Ana la fel….
  Domnul sa va binecuvinteze…Cuvintele nu stiu cat de mult va va ajuta, dar rugaciunile si speranta revederii sunt sigur ca va ajuta…

 16. Au trecut 4 luni…ne este dor de ea si ne lipseste mult.Am fost in aceeasi biserica si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult tot ceea ce a facut Ana.S-a implicat mult in biserica noastra,de aceea Domnul a ales-o pe Ana,cea mai frumoasa floare,pentru El.Anul trecut au venit la noi in biserica niste tineri misionari,iar o tanara misionara a spus ca a lucra pentru Domnul e mai important decat oricare alta cariera pe care am avea-o, si eu cred ca Ana a ales aceasta cariera.Acum ea a plecat la Domnul ca sa-si primeasca cununa.Imi placea foarte mult sa o ascult cand canta,mi-e dor de vocea si de zambetul ei.Va ramane un exemplu pentru noi si pentru cei care vor fi in biserica noastra,dar si pentru cei care, desi nu au cunoscut-o,au fost impresionati de trairea ei.Ii multumim Anei pentru tot ce-a facut pentru noi.As vrea ca Domnul sa-i binecuvinteze pe parintii ei.Ne e dor de tine Ana,dar te vom revedea foarte curand!

 17. azi se implinesc 4 luni…eu cred ca nu a fost la intamplare faptul ca in aceasta dimineata chiar dupa ce m-am trezit in mintea mea erau versurile unei cantari:”dincolo de nori, cerul e mereu albastru, nu vei mai fi stingher, uitat intr-un ungher, vei fi cu Dumnezeu.” Ana a fost si continua sa fie o dovada a faptului ca Dumnezeu exista. Binecuvantari de sus pt familia ei. Nu sunteti singuri, iar odata veti fi si impreuna cu Ana! Domnul sa va intareasca asa cum stie El. Iar Ana este acolo in prezenta Lui pe veci:)

 18. Draga familie indurerata Dumnezeu vrea sa va spuna ca in viata aceasta pentru noi cei ce suntem alesi de harul Sau nu exista rau ci numai bine. Dumnezeu a accept ca iosif sa fie vandut in Egipt,sa ajunga rob doar pt faptul ca prin el Dumnezeu a urmarit in maretul sau plan salvarea familie lui.
  Nu am cunoscut-o pe ana dar despre tot ce am citit am descoperit ca a fost cu adevarat o fiica a cerului.
  Doresc sa las un cuvant de incurajare: Samson o data cu terminarea vieti sale pe pamant a avut ceea mai mare realizare bucurativa ca tot asa si fiica dumneavoastra.
  Desi am citit tarziu ceea ce se afla mai sus dar totusi Dumnezeu mi-a vorbit si ramane doar sa ma pocaiesc ca si Iov in sac si cenusa.
  Ma rog ca Dumnezeu sa binecuvinteze in continuare acesta familie cu toate binecuvantarile sale cele cerestii. amin

 19. pacea Domnului ISUS …peste toti ce vizitati acest site…sunt o sora..pe moment te dor cele intramplate in viata nostradar tre sa ne gandim k EL stie ce pregateste pt noi si noi tre sa fim tot timpul pregatiti pt Domnul ISUS…e durere mare….dar si mie mia murit mama de cand aveam 7 ani la un an jumatate mia murit sora care a fost ramas in locul mamei…si a fost greu atunci chiar de eram mik…am ramas 4 frati akasa…si cu toate k multi radeau k ne vom duce de rapa….k viata nostra nusi va mai avea sens…k vom apuk cai gresite si de tata la fel….uite k Domnul ISUS alucrat in vietile nostre…si akum eu traiesc dupa voia SA …inj venita din lume…anul trecut am luat botezul la penticostali…si ma rog seara de seara k Domnul sa lucreze si la restul familiei…iar pt TANTI LINA…sa stiti k mau incurajat cuvintele d_voastra..chiar asi vrea sa va cunosc…pt k orice sfat de lad_voastra miar prinde bine…las lua ca un sfat de la mama mea….iar Domnul ISUS sa va binecuvanteze cu viata vesnik..si cu multa credinta…pt k si eu traiesc cu credinta in Domnul si stiu k kurand ma voi vedea k mama si cu fratii mei akolo sus…iar asta imi bucura inima…k IMI VOI VEDEA MAMA…care imi lipseste ffffffffffffff mult…DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI….SI PT CEI CE NU O FAC…RESPECTATIVA PARINTII SI ACCEPTATII ASA CUM SUNT K E MAI BINE CU EI DECAT FARA….ANABELA

 20. viata pe acest pamant e scurta,suntem o umbra,un abur,calatori spre vesnicia ce ne-asteapta…asta nu conteaza,ci conteaza ce lasam in urma…Domnul sa ne ajute pe toti sa lasam in urma o viata curata,un exemplu demn de urmat…si dak nu l-ati primit ink pe Isus ca Domn al vietii voastre,nu amanati:poate-i ultima chemare,maine nu sti dak vei mai fi!
  P.S: Sora Lina Domnul sa va binecuvinteze si sa va intareasca!
  DAR STIM CA TOATE LUCRURILE LUUCREAZA IMPREUNA SPRE BINELE CELOR CE IUBESC PE DUMNEZEU,AL CELOR CE SUNT CHEMATI DUPA PLANUL SAU!

 21. Ea a fost un inger…
  Si eu nu-am cunoscut-o…
  Prea repede a trecut prin viata…
  Atingand…parca din zbor cate ceva…
  Maine…voi incerca sa o inteleg…
  Pe ea si incantarea din acei ochi stralucitori…
  Maine…o voi intreba despre prietenii ei..
  Si ea-mi va spune si despre tot ce iubeste..
  Maine…ii voi da tot ce vrea..
  Fara sa pun prea multe intrebari…
  Maine..Maine a venit..
  Dar ea nu mai este..
  Astazi..e prea tarziu..

  Ana…a plecat…si poate ca exista regrete ale unor lucruri pe care le-am fi facut diferit daca am fi stiut ce va fi Astazi…Dar..Ana nu mai este…
  Ea e cu Isus acum…Da…a murit in El…acum…pentru noi este mai greu…ca am ramas cu un gol…Spunea cineva ca e mai usor sa mori pentru Isus decat sa traiesti pentru El…Noi am ramas aici…sa traim pentru Isus…Ma bucur de mama Anei,desi nu o cunosc personal…Daca Ana ar fi avut ocazia sa isi faca ordine in idei,inainte sa plece,cred ca ar fi vrut ca minunata ei mama sa fie o mama si pentru prietenele si colegele Anei…Asa ca iubirea d-voastra indreptati-o spre toti cei care nu au fericirea Anei…Sunteti binecuvantata!Ati fost gasita puternica si vrednica sa trecei pe aici!Sunteti una din femeile prin care Dumnezeu binecuvinteaza oamenii!La fel e si mama mea…o femeie minunata…Si am scris cateva idei aici…din perspectiva Anei…dar si din perspectiva mea de copil la mama mea…Isus va scoate frumusetea din durerea noastra!

 22. Pace sora Mgdalina,si pacea lui Hristos vo doresc sa o aveti in inima si tu si fratele tatal anei.este freu sa te desparti de ceti este mai drag aici pe acest pamint copii,dar sa nu uitam ca copii sunt o binevintare primita de la Domnul,ii da cind vrea si ii ia cind vrea sunt ai lui cum de fapt si noi suntem ai Domnului si impreuna formam trupul lui Histos.dar mare sati fie bucururia ca Ana este cu Hristos acuma si se bucura cintind in corul ingerilor slavindul pe Domnul.unde odata fiecare va ajunge alti mai devreme alti mai tirzi asa cum hotareste Hristos Domnul.Mare este durerea dar domnul sa te miingie prin cuvintul sau sa va intareasca sa nu cadeti nicidata de oboseala ci mai cu mare rivna sa-l slujiti pe domnul crezind ca la capatul alergari va veti intilni cu ana. Nu este mult si vine DOMNUL si bucuria va fi mare cind vom fi cu El si cei dragi in ceruri “PACEA LUI ISUS SA FIE IN INIMILE VOASTRE SI BU8CURATIVA CA ANA ESTE FERICITA CU DOMNUL”

 23. imi este inca foarte greu sa accept ceea ce s-a intamplat dar ma mangaie gandul si am credinta ca Dumnezeu este totdeauna in control chiar daca uneori ne este greu sa acceptam planul Sau si am nadejdea vie ca ne vom intalni sus in ceruri unde ne vom bucura o vesnicie.Ma rog in continuare pentru voi ca Dumnezeu sa va mangaie ca numai El poate chiar daca sunt departe cu inima sunt alaturi de voi.Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va intareasca dragi mei vecini,frati si prieteni.

 24. In primul rand, trebuie sa spun, ca sunt adanc impresionat de aceasta minunata slujire pe care a indeplinit-o si a implinit-o Ana, in decursul vietii sale. Dumnezeu, care este credincios promisiunilor sale, cred si stiu ca a binecuvantat aceasta minunata familie, pe acesti parinti cu o odrasla roditoare, dar nu roditoare pe acest pamant ratacit, ci roditoare in gradina cea de Sus, unde pururea lumineaza Fata Dumnezeirii. Iubiti parinti, intariti in Duhul Sfant si calauziti de puterea lui Dumnezeu, marturia voastra este cruciala pentru toti parintii zilelor noastre, este o marturie vie a dragostei Divine si a proniei Divine. Este o marturie a trairii crestine. Bunul Dumnezeu sa va intareasca si sa va binecuvinteze in fiecare zi si in fiecare clipa sa simtiti puterea si implicarea Lui in viata voastra.
  Ma rog ca Domnul sa se atinga de sufletele fiecarui crestin ca toti sa simtim puterea si ajutoarul Lui!!!
  ALILUIA!

 25. Nu am cunoscut-o pe Ana dar m-a marcat impactul pe care ea l-a avut in jurul ei.O admir pentru calitatile pe care le-a folosit si aceste randuri m-au facut sa-mi doresc o viata plina de marturie.Nu stiu cat de mult pot imbarbata niste simple cuvinte o inima zdrobita dar stiu ca rugaciunea poate…
  Dumnezeu sa mangaie durerea celor ce au pierdut-o pe Ana…

 26. va salut si eu de aici din sibiu, si ma gandesc la Ana mereu chiar daca nam cunoscuto. Cred ca a dorit sal slujeasca cu tot ce a avut ea mai bun pe Domnul si a vrut sa mearga ca misioanara, dar acum prin maortea ei ea a ajuns cunoscuta peste tot. Un timp scurt i-a fost viata, dar un timp cu folos pentru Domnul. Si asta e cel mai important…

 27. scumpa sora in domnul Isus va inteleg foarte bine durerea prin care inca treceti,deoarece am trecut si eu prin asta, o data cind a plecat sotul la domnul, lasind in urma 5 fete la picioarele domnului, si inca o data cind domnul a chemat-o acasa pe fiica mijlocie’Mirela’ la numai 14 ani.aceste evenimente, ne desprind de pamint si ne leaga mai mult de cer.domnul sa va binecuvinteze si sa va mingiie in acest necaz,si sa va dea putere ca si d-tra sa puteti mingiia pe altii care vor trece prin astfel de necaz.cred ca deja a-ti fost intarita de Domnul Isus. simt alaturi de d-tra durerea si ma rog sa fiti biruitoare, ca viata nu s-a sfirsit aici.pace.

 28. Stiu ca toate cuvintele de incurajare nu va alina dorul si nu va stinge durerea cu care usor,usor ne vom obisnui. E bine ca ati gasit oameni care stiu sa va asculte sau sa va permita sa vorbiti despre Ana.
  Ma intrebam cum sa fac sa controlez durerea pricinuita de plecarea unui om drag? – si am gasit munca, dar ce sa fac cu dorul care ma insoteste ca propria-mi umbra? – si am ajuns la concluzia ca anii trec repede si fiecare zi ma apropie de intalnirea cu cei care m-au iubit atat de mult. Dragostea lor ne urmareste mereu.
  Va imbratisez cu drag.

 29. Draga mama,

  pentru ca astazi este ziua ta, as vrea sa-ti doresc “La Multi Ani”, si ce altceva as putea sa-ti urez decit ca Domnul sa-ti dea multa Pace in suflet si sa-ti aline durerea. CInd mi-ai trimis scrisoarea de mai sus, stiam ca tu ai scris-o doar pentru noi, familia, si poate un cerc restrins de prieteni.
  Dar pentru ca eu nu sunt aproape de tine, ne desparte un ocean si fusul orar, si stiu cit de mult conteaza sprijinul comunitatii, am luat hotarirea ca sa las si pe altii sa citeasca, sa se roage pentru tine si tata, si daca doresc sa-ti scrie doua vorbe de mingaiere si sprijin sa o faca. Stiu ca vorbele de mingaiere, rugaciunile si cuvintele frumoase despre Ana Maria au facut ca despartirea sa nu fie atit de grea.

  Astazi implinesti 53 de veri pe acest pamant si TE IUBESC!

  La Multi Ani!

  Cu drag,

  Cecilia.

 30. Am aflat de la cineva drag mie ca astazi este ziua in care Domnul a vrut ca Dvs sa vedeti Lumina! O zi importanta, atat pt Dvs cat si pt noi, ca sa ne rugam ca restul zilelor ce vin sa ramana traite cu El, pnetru El! La multi ani, sora mea in Domnul! O viata plina de har, de binecuvantari si nu uitati, nimic nu e intamplator pe lumea asta, toate au un rost! Domnul sa va binecuvanteze si fiecare raza de soare ce vine de la El, sa va incalzeasca sufletul si viata mereu! Cu drag, Dan (P.s. rugati-va pt mine, vreau sa ajung in Sv sa va cunosc, vreau sa vin in Casa Lui, acolo unde cu siguranta va voi gasi)

 31. Prima zi de vesnici

  Buna dimineata, Isuse !

  Cum, m-ai chemat si pe mine ?

  Din acea vale de plans si suspine ?

  Ce era scris in dreptul numelui meu ?

  Iertat ?

  Prin sangele Tau sfant rascumparat ?

  Si de ce imi oferi o coroana

  Cu asa multe stele ?

  O coroana cum nici n-am visat”¦

  Si nici n-am vazut vreodata”¦

  Sunt meritele mele ?

  C-am lucrat pentru Tine ?

  Ca multe suflete sa se afle aici,

  Pe plaiuri divine?

  O, nu Isuse,

  Nu eu,

  Ci Tu meriti onoarea cea mare,

  Coroana de stele,

  O depun la picioarele Tale,

  Si Tie Ti-aduc osanale!

  Caci istoria vietii mele,

  Doar Tu o stii,

  E scrisa pe palmele Tale

  Si va ramane sapata,

  In vesnicii!

  Iar haina

  Ce imi acopera corpul schimbat

  Cat a costat?

  O cruce si o jertfa pe Calvar?

  Cusuta cu neprihanire si cu har?

  Isuse scump, Te preamaresc,

  Si-Ti multumesc,

  Mi-era asa de dor sa te-ntilnesc…

  Si fata-n fata sa vorbesc cu Tine…

  De-acum, vom fi-mpreuna totdeauna

  Si niciodata nu va mai fi maine…

  Caci astazi se intinde-n vesnicie,

  Si totdeauna va fi azi cu Tine!

  Dar unde sunt Isuse, ai mei toti?

  Tu i-ai trecut prin mila Ta,

  Prin vama ce se cheama rastignire

  Si i-ai adus aici, cu mine,

  Dincoace de porti?

  Ii recunosc, Isuse, Osanale !

  Tu ne-ai adus din necazul cel mare !

  Si ei, isi aseaza

  Coranele lor,

  La picoarele Tale.

  Sunt fratii mei, surori, copiii si parintii!

  Ne unim vocile sa-ti intonam

  In ceas de inceput de vesnicie

  Un imn al biruintei…

  Iar miile de ingeri au iesit

  Sa ne intampine-n prag?

  Si sa ne spuna “bine ati venit”?

  Tu, Doamne,

  Ai inchis in urma noastra portile suferintei?

  Portile mortii si neputintei?

  Portile amintirilor dureroase,

  Portile plansului

  Si ale caii spinoase?

  Ai inchis valea umbrei mortii,

  Neagra si rece?

  Si ai pus semnul “oprit”,

  “Pe aici nu se mai trece”?

  Te-ai ingrijit Tu de toate aceste detalii marunte?

  Iti aduc laude Doamne,

  Alaturi de sfinti si de ingeri.

  Mi-ai scris un nume nou pe frunte?

  Tesut din Golgota si din spini?

  Aleluia, Aleluia, Aleluia, marire !

  Osanale aduc Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,

  De-acum pana in veci de vecii!

  Preamarire!

  Amin

 32. S-A SFÂRSIT O ALERGARE…

  S-a sfârsit o lunga alergare
  De lupta, râvna si speranta
  De bucurie si rabdare
  De dragoste si întristare
  Acum urmeaza-n Cer vacanta.

  S-a sfârsit o viata de credinta
  Împodobita cu cântec si iubire
  Cu partasii cu frati, cu pocainta
  A fost si truda, a fost si straduinta
  Dar azi e-o zi de despartire.

  Azi e-o zi de zis “La revedere”
  Unei fapturi ce-a fost exemplu
  De altruism si mângâiere
  Pentru acei ce-aveau durere
  Pilda si-acasa si înTemplu.

  Sfârsitu-s-a o viata de pribeag
  Un trai de vise si-aspiratii
  O cursa spre eternul prag
  Ce-ti da intrare-ntr-un meleag
  Unde se-aud sublime intonatii.

  S-a terminat acum calatoria
  Prin lumea de suspine si nevoi
  Dar negraita va fi bucuria
  De-a mosteni Împaratia
  Alaturi de cucernicii eroi.

  S-a sfârsit o viata de crestin
  Traita cu evlavie si curatie
  Pentru un scop si un destin
  Ce-asigura acces deplin
  La Har si la Împaratie.

  Iar drept rasplata a slujirii
  A unei vieti de renuntare
  Primesti cununa nemuririi
  Din mâna Regelui iubirii
  Ce-a dat la toti rascumparare.

  S-a sfârsit o lunga alergare
  De lupta, râvna si sudoare
  De bucurie si rabdare
  De dragoste si întristare
  Urmeaza-n Cer o sarbatoare.

 33. Domnul are cate un plan pt fiecare dintre noi…asta a fost planul Lui pt Ana, aici a considerat El ca si-a indeplinit misiunea pe Pamant…Domnul sa va intareasca si sa va binecuvanteze cu dragostea Lui, care nu are limite. Cu totii vom pleca mai devreme sau mai tarziu, caci ziua de maine nu e a noastra, ci a Lui, asa ca haideti sa ne intoarcem fata spre el, caci El este viu, este la orice pas din viata noastra, este peste tot, trebuie doar sa-L vedem! Nu va pierdeti speranta, voi ce cititi aceste randuri, pentru ca: “Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului” (Plangerile lui Ieremia 3,26) Fie ca Domnul sa va aline durerea si sa ne intareasca pe toti pana in ultima zi!

 34. AnaMaria era o fata extraorinata…sin cate am cunoscuto…eu…am vb foarte mult cu ea…seara pe mess…Si mia vb foarte mult de d-ul…si de multe alte lucruri…D-ul alege cele mai frumoase flori din gradina sa…Doar el stie de ce a luato pe ana la el…o fata pura…si atat de cuminte…fara pata….cu hainitele atat de curate…
  Ca sa intelegem cei ce avem hainele atat de murdare incat nu stiu cum d-ul ne mai vede…si ne are inca in grija….asta doar ca el ne iubeste…si ne vrea la el…ne vrea sa-L urmam,pt ca ne iubeste…
  Eu eram la wiena cand s-a intamplat tragedia…am fost acolo pt ca sa il iau pe fratele valer bogdan pt orchestra din bergamo….el era acolo cu orchestra de la radauti….si tocmai…or martusisit..si or avut o cantare copii ce au ramas fara ambi parinti de la radauti…si dupa aceea s-a vb de plecarea la d-ul si am ramas….uimit…si miscat tot in acelasi….timp…
  Si luni la un program…ca era ceva evanghelizare…in wiena….am primit un sms…cu vestea….si nu imi venea sa cred….si am si anuntat in biserica acolo….dupa ce m-am convin….
  oricum….ana a marcat multa lumea….si va ramane un exemplu pt tineri….
  toate inimile indurerate….trebuie sa fie si fericite tot in acelasi…timp pt ca ea a mes acasa….la tatal nostru…unde speram sa ne intalnim toti odata si odata…
  domnul sa va aiba in grija pe tori….si sa fiti binecuvantati…

 35. Pace sora Dl sa va binecuvanteze,si nu uitatii ca fica dvoastra este cu Dl in cer.Multii dorim sa mergem acasa la Dl acolo unde este numai bucurii.Si nu uitati ca Dl ne iubeste si noi sa traim 100% ptr Domnul nostru iubit Isus Hristos.Cu dragoste si respect de la un misionar smerit.

 36. multumesc din partea mamei pt mesaje.continuati sa va rugati pt ea dar si pt tata.au inca mare nevoie de rugaciune.rugati-va si pt colegii anei-maria ,domnul sa-i cerceteze si sa-i intoarca la el.in iulie sunt invitati intr-o tabara crestina.speram sa accepte invitatia si domnul sa le vorbeasca in aceasta tabara… multumim inca o data pt dragostea pe care ne-o aratati…domnul sa va binecuvinteze pe toti…..

 37. SCUMPA MEA SORA IN DOMNUL !
  DORESC CA DUMNEZEU SA-TI ALENE DUREREA DIN INIMA CARE ESTE DE NEDESCRIS,NUMAI NOI MAMELE O SIMTIM. MA ROG CA DOMNUL SA TE INBARBATEZE ASA CUM NUMAI EL STIE DRAGA MEA , TE INBRATISEZ DIN INIMA . PA PA

 38. Sora Lina,
  Va numesc asa desi nu va cunosc, si nici pe Ana nu am cunoscut-o. Dar suntem surori in credinta. Va scriu acest mesaj pentru a incerca sa va incurajez. Ana are Pacea Domnului acolo unde e acum. Sunteti o crestina puternica, Dumenzeu sa va dea Harul lui zi de zi. Am fost incurajata prin cuvintele dvs. de aceea vreau sa va multumesc.
  Pacea Domnului sa fie cu dvs.

 39. Matusa, sa stii k ai scris fff frumos de Ana!! eu nu am mai avut ocazia sa o mai vad de la 16 ani … 🙁 si imi pare enorm de mult desi am mai reusit sa mai vorbesc cate umpic cu ea….Stiu ca ai facut multe eforturi pentru ea si pentru mine atata timp cat am stat la voi atatea veri 8-> Domnul sa stii k te va rasplati pentru bunatatea ta si dragostea de care tu ne-ai oferito.. am simti-o din plin de fiecare data cand eram la voi …
  Cu ocazia impliniri a 53 de ani , Domnul sa te binecuvinteze si sa iti dea putere de a trece peste aceasta grea incercare pe care Domnul ne-a dat-o… Am ales sa iti urez acuma LA MULTI ANI pentru ca nu voi mai fii acasa …. Abea astept sa ne reintalnim in august…Te pup si salutari calduroase de la Mures :X:X:X GBU

 40. Domnul Isus sa va dea multa sanatate si biruinta in toate.
  Noi stim ca fiica dumneavoastra a plecat la Tata in cer si noi vrem sa ajungem acolo sa ne intalnim cu Domnul si cu Ana.
  Domnul Isus ne iubeste pe toti si El stie ce-i mai bine pentru noi si cand trebuie sa plecam Acasa.
  Sa nu fi-ti trista ci bucurati-va ca Ana este langa El
  Domnul Isus sa ne dea la toti multa credinta si sa-L urmam pe El caci stim sigur ca venirea Lui este foarte aproape.
  Doamne ajuta-ne sa fim gata pentru intalnirea cu Tine oricand va fi ea.

 41. Gabi, daca mama mea e pentru tine si mama ta, atunci tu esti fratele meu. Domnul sa fie cu tine! Esti o marturie vie printre tineri.

 42. “nicidecum n-am sa te las ,cu nici un chip n-am sa te parasesc”…aceasta este promisiunea care ne-a facut-o Domnul Isus noua!Sora Lina ,sunt convins ca Domnul Isus e sub control si ma rog ca El sa va aline durerea ce va apasa inima!Nu inteleg de ce Dumnezeu a ales sa o ia pe Ana asa de tanara acasa….cu siguranta a fost un semnal de alarma pentru mine si multi alti tineri!!!Domnul mi-a vorbit mult cu acest accident,mi-am pus multe intrebari in legatura cu viata mea…EL ma lasat in viata nu ca as fi meritat eu ,… harul domnului Isus sa revarsat peste mine si mi-a daruit o noua sansa,astfel ma ajutat sa accept voia Sa in viata mea!Sora Lina ,ati fost pt mine o incurajare in momentele critice din viata mea,ati avut puterea sa ma imbratisati si sa ma priviti in ochi atunci cand altii nu ar fi facut-o!Va multumesc pentru cuvintele de incurajare,pentru ca mi-ati fost aporape si ma sustine-ti in rugaciune….Dumnezeu sa va binecuvinteze cu viata vesnica!!!Pentru mine sunteti ca o mama, pe care o respect si ma rog Domnului sa ne ajute sa pastram o legatura stransa si in viitor…Ma voi ruga neincetat pt dumneavoastra !!!
  Doamne ajuta-ma sa-mi pun viata mea in slujba Ta si fama sa pretuiesc fiecare zi care o primesc de le Tine!!!

 43. Hristos a fost pentru Ana – Maria motivul vietii ei…am cunoscut`o la Peniel…si nah…e tot ce i`as spune mamei Anei..”Hristos in voi, nadejdea slavei”

 44. Uneori nu intelegem vointa si planul Marelui Creator dar trebuie sa o acceptam.Un mare filozof spunea k “venim pe rand si plecam pe sarite” si asa si este.
  Doresc din toata inima sa va gasiti pacea in Domnul!
  Da Ana a fost o fata deosebita!!!!!!!!!!!!!

 45. este intradevar o durere mare…
  dar exista o speranta …
  aceasta trebuie sa va dea putere…
  daca am stii ca nu ne vom mai intilni niciodata poate ca am fii mai dezamagiti,suparati,dar asa…avem o speranta care trebuie sa ne dea putere sa fim o lumina in aceasta lume.
  Cine stie pentru ce ingaduie Dumnezeu peste noi…
  Poate ca daca nu ar fii fost acest accident nu ar fii auzit multi oameni de la dumneavoastra din oras…
  Va doresc sa va dea Domnul multa putere si sa va ajute sa va vindecati ranile sufletesti care nu se vor vindeca doar cu trecerea timpului.
  ISUS ESTE SINGURUL NOSTRU PRIETEN SI AJUTOR.
  http://www.solascriptura .ro

 46. Scump? sor? în Domnul!!!
  A ajuns ?i la mine aceast? “m?rturie a unei mame îndurerate”, dar nu disperate. Este greu s? îmmormîntezi copilul care î?i este drag ?i scump….. Dar asta este doar pentru un timp foarte scump. Înc? pu?in, foarte pu?in timp ?i Cel ce vine va veni.
  De?i sunt un b?rbat ?i sunt ofi?er de poli?ie, m? consider puternic în multe lucruri, am l?crimat citind acele rînduri pe care le-ai scris.
  Nu am ca scop sa te înb?rb?tez, pentru ca pîna la sfîr?itul mesajului citit am r?mas eu îmb?rb?tat. Doar am vrut ca prin aceste cuvinte s?race pe care le scriu s? r?spund la durerea de mam? pe care o ai în leg?tur? cu plecarea fiicei Ana.
  Dumnezeu ne trece pe fiecare prin diferite încerc?ri.. Noi plîngem ?i suferim, dar nu cum plînge ?i sufer? lumea. ?i asta am în?eles-o din mesajul pe care l-ai scris. Ai o mare credin??. Sunt convins c? Dumnezeu te va r?spl?ti pe deplin. Va veni cea mai fericit? zi cînd vei fi al?turi de Ana acolo sus în ceruri lîng? Tat?l ceresc.
  M? bucur c? Ana a fost o m?rturie vie a credincio?iei lui Dumnezeu în ?coal? ?i în clasa unde a înv??at. Cred c? colegii au luat multe lucruri bune de la ea. Cred c? m?rturia Anei va trezi pe mul?i dintre ei s?-l urmeze pe Isus.
  Nu pot face nimic altceva pentru Dumitale decît s? m? rog. Îl voi ruga pe Bunul Dumnezeu s? te înt?reasc? ?i s? te aib? în paza Sa. El poate ?terge orice lacrim? ?i poate mîngîia orice suflet îndurerat.

  Cu mult mult respect ?i dragoste fr??easc? familia Bîrsa, R. Moldova, Chi?in?u.

  Ca verset de îmb?rb?tare primi?i ROMANI 15:13
  “Dumnezeul n?dejdii s? v? umple de toat? bucuria ?i pacea, pe care o d? credin?a, pentruca, prin puterea Duhului Sfînt, s? fi?i tari în n?dejde!”

 47. nu am cunoscut-o personal p ana, am auzit de ea doar acum, dupa ceea ce i s-a intampla si sincer ma mira faptul ca mai sunt tineri dedicati lui Dumnezeu si sunt atat de multi tineri care au doar cuvinte de admiratie fata de Ana. Din cate am citit desprea Ana, e clar ca ea a fost cu adevarat un copil a lui Dumnezeu.Ma bucur si pentru parintii ei pentru puterea care le-a fost data de Dumnezeu sa treaca peste aceasta incercare grea.Sper ca Dumnezeu sa vorbeasca prin aceasta intamplare, pentru unii dureroasa dar pentru altii poate fi momentul in care Dumnezeu le poate schimba viata. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti si sa nu uitam ca viata noastra e numai un abur. GBA

 48. ..Desi au trecut deja 2 luni de cand nu mai e printre noi..nu pot sa cred…in fiecare zi imi e din ce in ce mai tare dor de ea…am invatat nulte din aceasta experienta…va ramane pt totdeauna in gandul meu.la bine si la greu…si ceea ce am facut impreuna ne la lega mereu…pentru mine Ana nu a murit ci doar a plecat impreuna cu MIRELE acasa la EL…ne este greu dar independent de noi viata merge inainte…dar nu poti sa sti pana cand..poate azi..poate maine..vom pleca…Doamne ajuta ne sa fim gata sa ne intalnim cu Tine…pt tanti Lina..Domnul sa va intareasca si sa va rasplateasca aceasta jertfa

 49. Pentru mine e foarte greu sa accept ideea k Ana Maria nu mai este.Am fost prietene foarte bune…De multe ori am petrecut zile intregi impreuna.A fost ca o sora pentru mine.Era o fata deosebita,multi si-ar fi dorit sa fie ca ea sau cel putin sa o cunoasca.Chiar si parintii mei o iubeau foarte mult.De multe ori cand venea la biserica sau la bunica,venea la noi cu un buchetel de flori pentru mama mea…De fiecare data cand ne intalnim mai multi tineri de la biserica,ne amintim de clipele pe care le-am petrecut cu ea-era deosebita,nu putea sta cineva in prezenta ei trist deoarece raspandea multa bucurie in jur,era atat de vesela…Nu o voi uita niciodata.
  Tanti Lina,doresc ca bunul Dumnezeu sa va intareasca si sa va fie aproape…fiti binecuvantata

 50. Aceasta marturie ce apartine mamei Anei m-a cercetat foarte mult si sper ca multi vor citi aceste cuvinte si vor intelege maretia lui Dumnezeu…Toti am fost foarte tristi cand am auzit de accident, mai ales ca si eu am fost la conferinta de la Arad si ne-am intalnit cu cei 5 tineri acolo, la fiecare sesiune…Pe Ana nu am cunoscut-o personal, o stiam doar din vedere, la fel ca si pe Moni si Olivia, dar am ramas foarte impresionata de cele intamplate. Acum inteleg ca asa a trebuit sa fie, ca Domnul a facut ca lucrurile sa se intample asa…Sper ca El sa intareasac inimile indurerate sa-i ajute pe ceilalti patru tineri ramasi in viata sa fie o marturie pentru cei din jur, iar noi sa invatam ceva din cele intamplate: ca nu traim o vesnicie, si ca Domnul ne cunoaste pe fiecare, stie ce valori a pus in noi, si sa folosim toata energia pentru El. Personal, ma rog ca Domnul sa ma ajute sa fiu un exemplu in locul in care m-a asezat, ca El sa se vada prin mine. Domnul fie cu toti!

 51. ..sora lina,dumnezeu sa va binecuvinteze cu multa putere iar asteptarea de a ne reintalni cu ana sa treaca cat mai usor..ma bucur nespus ca dumnezeu va intarit atat de mult si am citit cuvinte mununate..as vrea sa va multumesc pt indemnurile sanatoase care le-ati dat pt ca intradevar in aceasta perioada este atat de greu sa-l slujesti pe dumnezeu si sa astepti venirea lui pregatit in orice moment..marturia dumneavoastra sa se auda in toata lumea..o mama binecuvintata pt ca ana o fost aleasa din o multime de tineri pt ca ea era cea mai pregatita sa faca asa o evanghelizare!dumnezeu sa binecuvinteze toata familia dumneavoastra cu multa pace si sanatate!
  ….fiti binecuvintati toti si sa continuam sa ne rugam pt aceasta familie si pt sufletele noastre!

 52. Cât? durere e… la o desp?r?ire, mai ales când este pentru totdeauna… De tine, Ana, am fost desp?r?i?i pentru o vreme ins?… ?i totu?i pentru totdeauna pe acest p?mânt… Dac? o astfel de desp?r?ire aduce atâta durere, m? gândesc la desp?r?irea ve?nic? de Dumnezeu de care vor avea parte to?i cei care refuz? s?-I accepte dragostea. Ana, tu ai murit… si ai dorit ca s? împar?i cerul cu to?i ceilal?i… cât? dragoste a fost în tine! Dar când m? gândesc c? ?i Domnul Isus a murit ca prin El noi to?i s? avem parte de cer… aceasta este adev?rata dragoste, da. Ana ne-a iubit… a vrut ca s? împart? cerul cu noi toti… Dumnezeu ne iube?te… ?i dore?te s? avem parte de cer.

  Acum, când se împlinesc 2 luni de când Ana nu mai e printre noi, vreau s? ata?ez o strof? dintr-o poezie de Adi Gliga, din caietul de englez?… scris? nu cu mult timp înainte de a pleca… în cer…la Domnul Isus.

  Doamne, jertfa Ta m-a legat de Tine.
  Sunt iertat prin ea, prin sângele T?u.
  ?i cine ar putea, pe veci s? m? despart?
  de iubirea Ta, de Tine, ISUS?

  Acum ea e cu Isus, nimeni nu o va putea desparte de dragostea Lui; ea e fericit?… mi-o imaginez râzând…(a?a cum a râs când a fost penultima dat? la noi, a râs a?a de tare, de i-au dat lacrimile…) iar noi aci, plângem… hade?i printre lacrimi s? personaliz?m strofa de mai sus…si astfel vom fi ferici?i ?i noi… împreun? cu Ana ?i cu Domnul Isus… pentru totdeauna nedesp?r?i?i… cât? bucurie va fi!

 53. sunt o verisoara a acestei mame indurerate si puteti lua legatura cu ea la nr.de telefon 0230/525791 ; se va bucura daca o veti suna, acesta fiind o dovada a faptului ca itelegeti prin ce trece si va pasa…
  DUMNEZEU sa va binecuvanteze si sa va intareasca, sa puteti accepta trecerea dincolo a mamei dumneavoastra ; sa putem spune la orice inmormantare LA REVEDERE !
  ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!

 54. Sunt si eu mama la randul meu,in parte inteleg marturia aceasta pt ca in urma cu citeva luni am pierdut-o chiar pe aceea pe care mi-a dat viata ,dar totusi e absolut admirabila maretia spirituala de care da dovada aceasta MAMA dupa pierderea cumplita suferita,nu as putea lua legatura cu dansa?

 55. Ce as putea zice vis a vis de cele de mai sus decat Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace.
  Din pacate, pentru unii dintre noi firul atei se termina mai repede decat credem asa ca fiecare mergem acolo atunci cand ne vine ceasul.
  Oricum trebuie sa zicem ferice de cei care pasesc in lumea de dincolo caci aceia vor cunoaste pe Domnul, insa faptele de pe lumea asta atarna undeva in balanta acolo Sus si oarecum ne claseaza acolo unde ne este dat sa ajungem in functie de faptele noastre.
  Dumnezeu sa ne lumineze cugetul si sa ne indrume pasii intru pocainta, rabdare si bunavointa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.