14 Iunie – CONFORM LUI FRED SMITH (2)

0
40

– “Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos” (1 Corinteni 11:1) –

lată alte câteva versete pe care le-a învățat Brenda Smith de la tatăl ei: “Cine își face mulți prieteni “¦ este un prieten care ține mai mult la tine decât un frate” (Proverbe 18:24). Când Fred a fost internat în spital prima oară, un grup de binevoitori venea în vizită, dar în cele din urmă au renunțat când nu au știut ce să spună. Prietenii au fost cei care au stat alături de ei pe parcursul îndelungatei perioade. “Când strigă cei fără prihană, Domnul aude” (Psalmul 34:15). Psalmistul a spus: “îmi pusesem nădejdea în Domnul, și El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele “¦ mi-a pus picioarele pe stâncă, și mi-a întărit pașii” (Psalmul 40:1-2).

Fred Smith a spus: “Multe nopți am stat culcat fără să mă pot mișca sau dormi, dar când eram gata să-mi pierd speranța, rugăciunea mi-a reînnoit puterea. Un psihiatru care i-a intervievat pe cei ce doreau să devină astronauți a raportat că, în cazul confruntării cu izolarea totală, mulți candidați au devenit frustrați, în timp ce aceia care au știut să se roage și să simtă prezența lui Dumnezeu au avut mai puține probleme. Rugăciunea funcționează când toate celelalte dau greș ““ dar nu aștepta până ajungi la acea etapă. “Până la căruntețele voastre vă voi sprijini” (lsaia 46:4).

Cineva a spus: “bătrânețea nu e pentru fricoși”. Când îmbătrânești din punct de vedere fizic, nu trebuie să îmbătrânești și în păreri. Noi trăim într-o cultură “a lucrurilor de aruncat” respingându-i pe cetățenii în vârstă pentru că ne stau în cale și nu mai sunt la curent. Fred Smith a demonstrat opusul. El a arătat că în timp ce îmbătrânirea nu este convenabilă sau confortabilă, ea poate fi productivă. Concentrăndu-te asupra lucrurile pe care le poti face și nu pe cele pe care le puteai 6 face, nu numai că urmezi exemplul lui Hristos, dar ești un exemplu pentru generația următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.