13 Iunie – CONFORM LUI FRED SMITH (1)

0
29


– “Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos”
(1 Corinteni 11:1) –

Ralph Waldo Emerson obișnuia să-l salute pe Henry David Thoreau cu întrebarea: “Ce ți s-a mai limpezit în minte față de ultima data când ne-am văzut?” Bătrânului Fred Smith îi plăcea și lui aceasta întrebare. Prieten de-o viață cu Billy Graham, ZigZiglar și Ken Blanchard, Smith a fost mentorul unei generații de lideri spirituali. Dar, mult mai important, el a fost un exemplu acasă. El a crezut cuvintele: “să istorisești fiului tău și fiului fiului tău “¦ ce semne am făcut în mijlocul lor” (Exod 10:2).

Fiica lui Fred, Brenda ne împărtășește câteva versete pe care le-a învățat de la tatăl ei. Să aruncăm o privire: “Dragostea nu va pieri niciodat㔦” (1 Corinteni 13:8). Când doctorii i-au spus lui Fred că va muri, Brenda a spus: “Nu, îl voi lua acasă și va trăi”. Așa a făcut și așa a fost. Mulți oameni în vârstă care mor din “cauze naturale” mor de fapt de singurătate. Dragostea este încă cel mai sănătos mediu al nostru; este cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru noi și al nostru unii față de alții. “Necazul aduce răbdare” (Romani 5:3).

Nu rata lucrurile bune din situațiile dificile. încercările pot fi negative sau pozitive, în funcție de cum le folosești. Unii oameni se așteaptă ca viața să se deruleze după programul lor, dar încercările au propria lor agendă și propriul ritm, iar răbdarea este singurul antidot. “În sârguință, fiți fără preget. Fiți plini de râvnă cu duhul” (Romani 12:11). Directorul unei mari companii confirmă faptul că inginerii care se pensionează fără a avea în plan să-și găsească o altă preocupare, mor deseori în decurs de 16 luni. Prin neimplicarea în viață, îți acorzi permisiunea în mod inconștient de a muri. Filosofia lui Fred Smith a fost: “nu se poate să stagnezi și să te menții.” Pavel a spus: “dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face sâ trăiesc” (Filipeni 1:22). Și pentru tine este la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.