14 IUNIE – AM COMPASIUNE PENTRU CEILALTI?

0
35


-“Când l-a văzul, i s a lăcut milă de el”
(Luca 10:3)-

Preotul și levitul din povestirea bunului samaritean au văzut starea omului aflat pe moarte, dar bunul samaritean a arătat miiă și a făcut ceva. Așadar întreabă-te: “am devenit prea rece ca să-mi pese sau prea ocupat ca să fiu deranjat?”

Există atâta nevoie în jurul nostru și ““ Dumnezeu știe ““ nu o putem împlini. Dar care sunt nevoile pe care Tu ești chemat să le împlinești? Data viitoare când vezi Armata salvării că vinde “Strigătul de război” și că primește donații, adu-ți aminte cum a început totul. A existat un cuplu ce a locuit în Londra acum 155 de ani. În primii lor zece ani acolo, William Booth a fost în impas: ce il chema Dumnezeu să facă? Într-o zi, soția lui, Catherine, învățătoare, a fost chemată să vorbească la un eveniment local. În timp ce se aflau acolo, William s-a dus să se plimbe prin mahalalele din East End. Tot a cincea clădire era un bar.

Majoritatea aveau trepte la tejghea pentru ca și copilașii să poate ajungă să-și comande gin. În acea seară i-a spus lui Catherine: “Mi se pare că aud un gas care-mi spune: “Unde să mergi ca să găsești așa păgâni ca aceștia și unde este o nevoie ața de mare pentru ca tu să lucrezi la împlinirea ei?” Draga mea mi-am găsit menirea!” Mai târziu în acel an, 1865, acei cuplu a deschis Misiunea creștină din estul Londrei în mahalalele Londrei. Viziunea lor de viață a fost să meargă la cei căzuți și lăsați pe dinafară pe care alți creștini i-au ignorat. Această viziune simplă a doi oameni a pus bazele Armatei Salvării, care lucrează prin trei milioane de oameni în 91 de țări. Acum oprește-te și întreabă-te: “Am eu compasiune pentru alții?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.