14 Iulie

0
41


” Dar el care voia sa se îndreptateasca , a zis lui Isus : “Si cine este aproapele meu?” Luca 10:29

Carturarul care a întrebat pe Domnul Isus despre cea mai mare porunca din Lege, dupa ce a primit raspunsul, a dorit si o clarificare mult mai precisa , pentru ca nu stia cine este aproapele sau ! Ca sa raspunda acestei nedumeriri, Domnul Isus a spus “Pilda Bunului Samaritean”, ce este bine cunoscuta de fiecare dintre noi.

Se poate ca în anumite momente ale vietii, când i-am vazut pe cei aflati în suferinta sa fi procedat si noi ca preotul si levitul , trecând înainte pe alaturi. Cred însa ca am avut si situatii când asemenea Bunului Samaritean , am trait bucuria slujirii celor ce nu mai aveau nici un ajutor.

Vom fi însa barbatul sau femeia plina de dragoste care îi va ajuta todeauna pe cei aflati în nevoie, doar atunci când vom întelege ca Samariteanul Milostiv, este de fapt Hristos însusi , care si astazi se pleaca spre cei cazuti, legând rani si vindecând inimi, chemându-ne sa fim asemenea Lui.

Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma sa pot fi astazi si-n fiecare zi pe care mi-o daruiesti, Samariteanul Milostiv, care leaga ranile celor aflati în suferinta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.