14 Iulie

0
47

” Dar Dumnezeu îsi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cânderam noi pacatosi, Hristos la vremea cuvenita a murit pentru ceinelegiuiti.” Romani 5:8

Prin convertire, apostolul Pavel a ajuns sa cunoasca o dragosteneconditionata. Acesta cred ca a fost unul dintre motivele care l-au facutsa fie asa de dedicat în umblarea lui cu Dumnezeu de mai târziu. El adescoperit ce înseamna a fi iubit fara sa meriti .

Nu exista o situatie mai grea si o durere mai amara, decât sa stii ca petine nu te iubeste nimeni.

S-a constatat ca persoanele care cersesc mereu dragoste, spunând :”pentrunumele lui Dumnezeu; iubeste-ma! au mari probleme pshicice si emotionale.  Dorinta de-a fi iubit se formeaza din copilarie. Înca din primii ani deviata, cautam o aprobare si-o apreciere pentru lucrurile pe care leîmplinim, din partea celor pe care îi consideram a fi importanti pentru noi.

Daca aceste persoane îsi exprima aprecierea si aprobarea lor, numai atuncicând ceea ce am facut este bine, întelegem prin aceasta atitudine ca doaratunci când esti bun, poti fi iubit. Când faci ceva ce nu este bine, atuncinu mai meriti sa fii iubit. Dragostea devine în aceste situatii ceva cemeriti, fiindca ai câstigat-o prin ceea ce ai facut.

Daca trebuie sa traiesti împlinind asteptarile cuiva, pentru a-i câstigadragostea, atunci acea dragoste este conditionata.

Ascultarea de Legea pe care Dumnezeu a dat-o prin Moise, pare sa fie odragoste conditionata. Declaratia de credinta în acest caz ar putea fi :”Te iubesc daca esti ascultator, daca traiesti în curatie si numai atuncicând îmi împlinesti standardele.”

Apostolul Pavel a trait toata viata dupa aceste percepte ale Legii. Vaimaginati ce mare schimbare privind întelegerea realitatii s-a petrecut înviata lui, atunci când a scris celor din Roma: ” Dumnezeu îsi aratadragostea fata de noi prin faptul ca, pe când eram noi pacatosi, Hristosla vremea cuvenita a murit pentru cei nelegiuiti.” Acesta este un alt fel de dragoste; nu-i asa? Este o dragoste neconditionata;pentru ca Dumnezeu ne iubeste si atunci când nu meritam!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; fiindca ma iubesti fara sa merit, ajuta-ma sa nu maiumblu cersind dragostea, ci sa traiesc iubindu-i pe altii neconditionat.  Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.