14 Februarie

0
38

“Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul, pe care l-a primit.” I Pet.4:10

Pentru foarte multi credinciosi, cuvantul “ispravnic”este un cuvand de care auzi numai la biserica.

În realitate însa, un ispravnic este persoana careia i s-a încredintat spre administrare ceva de mare pret.

Ca urmasi ai Domnului Nostru Isus Hristos, Dumnezeu ne-a încredintat cateva valori foarte importante de care trebuie sa avem mare grija. Printre acestea putem enumera: viata, trupul, copiii, timpul, marturia crestina, darurile spirituale si toate posesiunile materiale.

În aceasta zi as vrea însa sa-ti atrag atentia asupra responsabilitatii pe care o avem fata de Evanghelie. Aceasta responsabilitate include nu numai datoria de a vesti Evanghelia, ci si pe aceea de-a pastra curat adevarul Evangheliei în mijlocul culturii în care traim, pentru care adevarul este relativ.

Despre aceasta trista realitate ne vorbeste si Cuvantul lui Dumnezeu care ne spune: “Preaiubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obște, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptați pentru credința, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna.

Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scriși de mult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioși, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru, și tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân și Domn Isus Hristos.” Iuda 1:3-4

A fi un bun ispravnic al Evangheliei, înseamna însa nu numai a pastra nealterat mesajul Evangheliei, ci si a-l face cunoscut si altora.

Aceasta datorie este accentuata si de marturiaapostolului Pavel care ne spune: “Eu sunt dator și Grecilor și Barbarilor, și celor învățați și celor neînvățați. Astfel, în ce mă privește pe mine, am o vie dorință să vă vestesc Evanghelia vouă celor din Roma. Rom.1:14-15

Potrivit aceastor învataturi, în aceasta zi as dori sa te îndemn sa-ti împlinesti aceste responsabilitati, apărand si vestind Evanghelia!

CA URMAS A LUI HRISTOS, AI RESPONSABILITATEA SA FII UN BUN ISPRAVNIC AL EVANGHELIEI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.