14 DECEMBRIE – ȘTEAPTĂ SI PREGĂTESTE-TE

0
44

– “El zicea: “S-a împlinit vremea” (Marcu 1:15)

Biblia spune: “După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galilea, și propovăduia “¦: “S-a împlinit vremea, și împărăția lui Dumnezeu este aproape” (v. 14-15). Unui predicator îi trebuie patru ani să se pregătească pentru o lucrarea care va dura treizeci de ani sau mai mult. La Domnul Isus a fost invers. Lui i-au trebuit treizeci de ani ca să se pregătească pentru o lucrare care a durat cam trei ani. Care e ideea? Calitatea pregătirii tale determină calitatea performanței tale. Cei mai mari pianiști ai lumii investesc sute de ore în repetiții înainte de un concert.

Asta pentru că ei știu că acele ore istovitoare de pregătire îi vor ajuta să aibă cea mai bună reprezentație. Campionii mondiali la box nu devin campioni în ring; ei sunt doar recunoscuți în ring. “Devenirea” lor este rezultatul rutinei lor zilnice. Ceva important are loc în fiecare etapă a dezvoltării tale. De exemplu, Dumnezeu te poate prezenta astăzi cuiva care poate juca un rol major în viața ta peste douăzeci sau treizeci de ani. Dacă te grăbești, poate nu vei aloca suficient timp ca să creezi o legătură cu acea persoană. Gândește-te ce pierdere ar fi.

Așteptarea scoate la iveală, punctele nevralgice din planurile tale. Nu ți s-a întâmplat să privești în urmă și să spui: “Doamne, mulțumesc că m-ai păzit de lucrul aceia!” Fiecare capitol și etapă a vieții are un beneficiu și un rezultat numai dacă îl cauți. înainte ca Hristos să intre în lucrare, citim: “Isus creștea în înțelepciune, în statură, și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor” (Luca 2:52). Domnul Isus a înțeles valoarea timpului și a pregătirii. El a fost dispus să aștepte și să se pregătească. Și tu trebuie să faci la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.