„Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările” (Proverbe 3:6)

După ce a fost uns ca împărat al lui Israel, în loc să se ducă numaidecât la Ierusalim și să ocupe tronul, David a fost nevoit să petreacă mai mulți ani ca fugar, ascunzându-se prin peșteri, deoarece Saul era pe urmele sale ca să-i ia viața.

Probabil ca nu o dată s-a întrebat: „turn rămâne cu promisiunea pe care mi-a făcut-o Dumnezeu?” Apoi s-a întâmplat ceva demn de luat în seamă. Unul dintre soldații lui David l-a descoperit pe Saul dormind; soldatul a venit la el și i-a spus: „Dumnezeu dă astăzi pe vrăjmașul tău in mâinile tale; iasă-mă, te rog, să-l lovesc cu sulița mea” (1 Samuel 26:8).

Ce ocazie! Scapă de cel ce dorește să-ti ia viața, ieși din ascunzătoare și urcă-te pe tron. La urma urmelor, deja ai fost uns că rege! Lucrurile păreau să aibă sens, cu excepția unui singur fapt – nu era planul lui Dumnezeu. Oricât de mult își dorea să conducă Israelul, David a știut că pentru a reuși, trebuia să asculte de voia lui Dumnezeu.

Această povestire ar trebui să te facă să te gândești de două ori înainte de a trece la fapte. Când Abișai s-a oferit să-l ucidă pe Saul, el s-a gândit la binele lui David. Așadar, ai grijă, prietenii îți pot da sfaturi care să contravină voii lui Dumnezeu.

Într-o asemenea situație este greu să nu fi de acord sau să-ți aperi decizia justificându-te că scopul nu scuză mijloacele. Nu Iăsa pe nimeni, oricât de bine-intenționat este, să te convingă să faci ceea ce știi că este greșit.

„Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările” (Proverbe 3:5-6).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.