„Cui i s-a dat mult, i se va cere mult” (Luca 12:48)

O binecuvântare în plus întotdeauna aduce cu ea o responsabilitate în plus, așa că:

1) Nu te mai plânge. Fericirea nu vine atunci când primești ceea ce-ți dorești; ci atunci când recunoști si te bucuri de ceea ce ai. Așa că, păstrează o atitudine pozitivă și fii mulțumitor în fiecare zi. Rudyard Kipling a spus: „Nu acorda prea mare atenție faimei, puterii sau banilor, într-o zi vei întâlni pe cineva care nu pune nici un preț pe ele și atunci vei știi cât de sărac ești”.

2) Nu mai face presupuneri. Când vezi că vecinul tău își cumpără mobilă nouă, că merge în vacanțe scumpe si că are ultimul model de mașină, ceva în lăuntrul tău te stârnește să faci si tu la fel? Ai grijă; doar pentru că cineva pare să fie în aceleași împrejurări ca si tine nu înseamnă nimic. Poate acea persoană câștigă de două ori mai mult decât tine. Pe de altă parte, poate este înglodată în datorii sau pe punctul de a da faliment sau de a divorța. Nu mai fă presupuneri și nu mai încerca să fii ca altcineva.

3) Nu tine doar pentru tine. Bruce Larson a spus: „Banii sunt o altă pereche de mâini cu care putem vindeca, putem hrăni și putem binecuvânta familiile disperate de pe pământ. Cu alte cuvinte, banii sunt celălalt sine al meu”. Lucrul acesta este adevărat numai dacă ești dispus să fii și tu parte.

Banii sunt ca bălegarul: dacă îi lași să se adune, încep să miroasă urat; dacă fi împrăștii, fac ca lucrurile să crească. Banii îți oferă posibilități pentru care cei mai puțin norocoși se pot numai ruga. Și încă un gând foarte important: felul în care îți folosești banii va fi una din cele mai importante probleme cu care te vei confrunta în Ziua Judecății.

Firește, va fi factorul determinant când vorbim de răsplata ta veșnică. Gândește-te la asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.