14 AUGUST – CÂND ESTI ÎNGRIJORAT (3)

0
46

– “Nu va îngrijorați de nimic” (Filipeni 4:6) –

Ioan scrie: “doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine, și sănătatea ta să sporească tot așa cum sporește sufletul tău” (3 Ioan 2). De ce ar spune el asta? Deoarece trupul tău se dezvoltă în măsura în care te dezvolți spiritual. Doctorii spun că îngrijorarea îți suprimă sistemul imunitar, îți crește tensiunea și produce colesterol care îți blochează arterele. Produce exact starea de care te temi!

Știai că o parte a studenților din anul întâi de la medicină presupun că au și ei aceleași simptome la orice boală pe care o studiază? Unii chiar leșină când sunt prima dată expuși la ele. Iov a spus: “De ce mă tem, aceea mi se întâmplă” (Iov 3:25). Îngrijorarea este una din cele mai eficiente arme ale diavolului. Ignoranța ta referitor la încercările lui de a-ți induce starea de îngrijorare este ceea ce îi permite să câștige teren în gândirea ta și să-ți fure binecuvântările care ți se cuvin, inclu­siv sănătatea.

Te îngrijorezi cu privire la sănătate? Scrie următoarele versete pe un cartonaș și poartă-le cu tine: 1) “Voi să slujiți Domnului, Dumnezeului vostru, și El vă va binecuvânta pâinea și apele, și voi depăr­ta boala din mijlocul tău” (Exod 23:25). 2) “Te voi vindeca, și îți voi lega rănile, zice Domnul” (leremia 30:17). 3) “Pleacă-ți urechea la vorbele mele! Să nu se depărteze cuvintele acestea de ochii tăi, păstrează-le în fundul inimii tale! Căci ele sunt viață pentru cei ce le găsesc, și sănătate pentru tot trupul lor” (Proverbe 4:20-22). 4) “De aceea vă spun că, orice lucru veți cere, când vă rugați, să cre­deți că l-ați și primit, și-l veți avea” (Marcu 11:24).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.