“… paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati” Matei 6:7

O autoare crestina scrie: “Scopul rugaciunii este sa ne elibereze credinta – nu repetarea la nesfarsit a unor fraze. De exemplu, daca am nevoie de iertare, ma pot ruga astfel: “Doamne, mi-am pierdut cumpatul si imi pare rau. Prin credinta, primesc iertarea ta, Amin.”

Sau ma pot ruga: “Doamne, sunt atat de nenorocit. Parca nu pot sa fac nimic cum trebuie. Oricat as incerca, intotdeauna imi iese pe dos. Nu stiu ce sa MAI fac – trebuie sa incetez cu nebunia. Te rog iarta-ma. Nu voi MAI face niciodata. Ma simt atat de vinovat, atat de rau; nu MAI vad cum Te poti folosi de mine. Doamne, nu ma simt grozav, dar voi incerca sa cred ca sunt iertat.”

Vei fi de acord ca prima rugaciune este mult MAI eficienta decat a doua.” Apoi ea continua: “Problema mea era ca nu aveam credinta ca rugaciunea mea va fi ascultata daca este simpla, scurta si la obiect. Cazusem in capcana “cu-cat-MAI-lunga-cu-atat-MAI-bine”.

Majoritatea timpului ma simteam con­fuza si nesigura, ca si cum nu mi-as fi facut treaba. Dar acum nu MAI e asa. Acum pastrez sim­plitatea si experimentez o MAI mare eliberare de credinta si in plus am certitudinea ca Dumnezeu ma asculta si imi va raspunde.” Fii cinstit cu tine insuti privitor la viata de rugaciune si fa schim­bari.

Daca nu te rogi destul, roaga-te MAI mult. Daca rugaciunile tale sunt prea complicate, simplifica-le. Daca doresti sa le tii secret, renunta sa MAI vorbesti despre ele cu oricine iti iese in cale. Cu alte cuvinte – pastreaza-ti simplitatea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.