„Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica sl Sa dat pe Sine pentru ea.
” Efeseni 5:25

Atat de multe sotii se plang in felul urmator: “Pur si simplu nu inteleg ce doreste sotul meu!” Exista un motiv pentru aceasta. Sotii lor nu le spun; sau cel putin nu cu dragoste.

Cand o sotie intelege ceea ce doreste sotul ei si vede ca este iubita fara egoism, ea isi da toata silinta sa ii raspunda si sa faca tot ce poate pentru a-i implini nevoile. Sotiile le spun adesea sotilor lor: “As dori sa discutam.” Acest lucru se intampla pentru ca sotiile simt nevoia sa discute mai des decat sotii lor.

Cand o sotie spune “As dori sa discutam” ea de fapt doreste ca sotul ei sa o asculte si apoi sa aiba un raspuns pentru ea. Ea are nevoie sa stie ca este iubita, ca el intelege ceea ce simte, ca recunoaste problemele cu care se confrunta si ca doreste sa faca ceva in aceasta pri­vinta.

Cand un sot discuta cu sotia lui, este extrem de important ca ea sa asculte. Multe femei nu inteleg ce dificil este pentru un barbat sa aiba incredere intr-o femeie din toata inima lui. Acea incredere este atat de fragila. El poate fi dezgustat doar printr-un singur comentariu insensibil.

Deci, atunci cand el se deschide, asculta-l cu inima si nu-l intrerupe. Nu incerca sa umpli un moment de tacere de cateva secunde sau chiar minute.

Cu cat i se ingaduie mai mult sa–si arti­culeze viziunea pe care o are pentru familia voastra, credinta pe care o are in Domnul si dorintele pe care le are pentru voi ca cuplu, cu atat mai in siguranta te vei simti in casnicia voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.