13 Octombrie- Împreună

0
56

“Voi sunteți Templul” (1 Corinteni 3:16)

Un băiețel se juca afară singur, iar vecinul l-a întrebat unde este fratele lui. “În casă”, a răspuns el. “Cântam un duet la pian ““ dar eu am terminat primul!” Nu la asta s-a gândit Dumnezeu când ne-a chemat să lucrăm împreună! Nu e o competiție. În vremurile Bibliei, scuturile soldaților romani erau făcute în așa fel încât puteau fi efectiv legate laolaltă.

Fiecare bărbat lupta pentru șirul din care făcea parte. Pavel enumeră oamenii de care s-a simțit legat; el i-a numit “tovarăși de lucru” (Romani 16:3). Adresându-se bisericii, el a scris: “voi sunteți Templul lui Dumnezeu “¦ toate sunt ale voastre, și voi sunteți ai lui Hristos” (1 Corinteni 3:16, 22-23). Să remarcăm:

1) Numai împreună avem toate lucrurile de care avem nevoie.

2) Important e cui aparținem, nu ceea ce ne aparține. Experții spun că trebuie să auzim ceva cel puțin de șapte ori pentru a reține. Lucrul acesta e adevărat când e vorba de recunoașterea defectelor din caracterul nostru sau a punctelor slabe din planurile noastre.

Dr. John Maxwell scrie: “După o perioadă de frustrare, m-am smerit și am căutat consiliere. Mi s-au spus lucruri pe care nu doream să le aud. Dar trebuia să învăț să ascult. Am învățat să fiu atent la lucruri care atingeau o coardă sensibilă în lăuntrul meu; deseori era vorba de un semnal că exista ceva ce trebuia să îmbunătățesc.

Lucrurile care mă deranjau cel mai tare sau cărora mă opuneam cel mai mult erau de obicei lucrurile la care trebuia să lucrez cel mai mult. Dacă petreceam timp să meditez la ceea ce mi s-a spus și să caut îmbunătățire, de obicei deveneam în mod vizibil mai bun”.

Nu fi defensiv; învață de la oamenii de care ești legat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.